Hesabım
    ABD Box Office'in Galibi Değişmedi!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'in 9-11 Ekim sonuçları uzay filmlerinin Hollywood yapımları arasında her zaman en popülerleri olduğunu kanıtladı. Listenin geçen haftanın galibi olan taze yapımı Marslı bu hafta da galibiyetini sürdürmeyi başardı.

    Listenin bu haftaki galibi geçtiğimiz hafta da olduğu gibi Ridley Scott imzalı bilim kurgu filmi Marslı oldu. Mars'ta mahsur kalan astronot olarak başrolde Matt Damon'ı izlediğimiz, kadrosunda Jessica ChastainJeff Daniels ve Chiwetel Ejiofor gibi isimleri barındıran uzay yapımı 2. haftasında 37 milyon dolarlık gişe elde ederek toplam kazancını 108 milyon dolara çıkarttı ve henüz 2. haftasında resmi olarak bütçe maliyetini kotardı. ABD box office listesinin 2. filmi geçen hafta da olduğu gibi sevilen animasyon Hotel Transylvania'nın devam filmi Hotel Transylvania 2 oldu. İlk filmde vampir baba kızın eğlenceli ilişkisinin ardından bu sefer vampir dede ve torunun ilişkisine odaklanan yeni film vizyondaki 3. haftasında 20 milyon dolar gişe elde ederek %38.8'lik bir düşüş yaşadı. Eğlenceli animasyonu takip eden yapım ise vizyondaki ilk haftasını kutlayan Pan filmi takip etti. Peter Pan hikayesinin köklerine dönüş yapan Joe Wright imzalı fantastik yapım ilk haftasında 15,5 milyon dolar gişe elde etti.

    Listenin 4. sıradaki yapımı ise yıldızlı kadrosuyla dikkat çeken ancak gişelerde beklenenin oldukça ltında kalan komedi filmi Stajyer oldu. Başrollerini Anne Hathaway ve Robert De Niro'nun paylaştığı yapım 3. haftasında 8,6 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı. Yıldız kadrolu komedi yapımını ise yine yıldız kadrolu bir gerilim-polisiye yapımı olan Sicario takip etti. Emily BluntBenicio Del Toro ve Josh Brolin başrollü yapım 4. haftasında 7,3 milyon dolar hasılat elde ederek toplam bütçesini çıkartmaya çok yaklaştı. Listenin 6. sırasında ise sevilen Labirent serisinin 2. filmi Labirent: Alev Deneyleri yer aldı. Başrollerini Teen Wolf dizisinden tanıdığımız Dylan O'Brien, Hollywood'un gelecek vadeden yıldızı Thomas Brodie-Sangster ve Skins'in Effy'si Kaya Scodelario'nun paylaştığı yapım 4. haftasında %32.7 oranında düşüş yaşayarak 5,2 milyon dolar gişe yaptı. Genç yıldız kadrosuyla beğeni toplayan macera yapımının toplamda 70,6 milyon dolar gişe yaptığını 61 milyon dolarlık bütçesini çıkardığını da belirtelim. Listenin 7. sırasındaki yapım ise Joseph Gordon-Levitt ve Ben Kingsley başrollü biyografik yapım Tehlikeli Yürüyüş filmi oldu. Geçtiğimiz hafta vizyona giren ancak düşük hasılat rakamıyla listeye giremeyen yapım bu hafta 3,6 milyon dolar elde ederek listeye girmeyi başardı.

    Biyografik dram yapımını ise Hollywood'un sevilen aktörleri Johnny DeppJoel Edgerton ve Benedict Cumberbatch'in başrolleri paylaştığı Kara Düzen filmi izledi. Depp'in Güney Boston bölgesinin en azılı suçlularından olan Whitey Bulger'ı canlandırdığı yapım 4. haftasında 3,1 milyon dolarlık gişe rakamı ile 8. sırada yer aldı. Başrollerinde Jason ClarkeJake Gyllenhaal ve Josh Brolin'inyer aldığı macera yapımı Everest ise geçtiğimiz haftaya göre 2 sıra gerileyerek 9. sırayı aldı ve vizyondaki 4. haftasında 3 milyon dolar hasılat elde etti. 55 milyon dolar bütçeli yapımın sırf kendi bütçesini çıkarabilmek için hala 18 milyon dolarlık gişe rakamına ihtiyacı var. Listenin son filmi ise ise M. Night Shyamalan'ın eski 'korkunç' formuna döndüğünü kanıtlayan korku-gerilim yapımı Ziyaret oldu. Modern ve çarpık bir Hansel ve Gretel masalına benzetilen yapım 5. haftasında 2,4 milyon dolar gişe yaptı. Toplamda 61,1 milyon dolar gişe elde eden yapım 5 milyon dolarlık bütçesini 12'ye katlamış oldu. 

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top