Hesabım
    Asya Pasifik Sinema Ödülleri "Kalandar Soğuğu" Dedi!

    Asya Pasifik'te Kalandar Soğuğu, "En İyi Film" dahil olmak üzere üç dalda ödül kazandı!

    Bu yıl 10.'su düzenlenen Asya Pasifik Sinema Ödülleri'nde Türkiye'nin Oscar adayı Kalandar Soğuğu,  en önemli kategori olan en iyi film ödülü de dahil olmak üzere 3 dalda ödül kazandı!

    Brisbane, Avustralya'da yapılan APSA ödül töreninden büyük ödülle ayrılan film ayrıca "En iyi Görüntü Yönetmeni" ve "İlk APSA Yeni Sinema" ödüllerine de layık görüldü. Yönetmen Mustafa Kara, ödüllere ilişkin yaptığı bir açıklamada, "Büyük bir başarı bu. Çok büyük bir organizasyon ve bu yıl ödülü veren jüri başkanı Midnight Express'in (Geceyarısı Ekspresi) yapımcılarından David Puttnam'dı." dedi.

    Türkiye'nin bu yılki Oscar aday adayı olan filmin sınırlı oyuncu kadrosunda yönetmenin yanı sıra Tuncer SalmanHaydar ŞişmanNuray YeşilarazHanife Karaİbrahim KuvvetMuzaffer Şen , Hasan Fehmi Hizal ve Ahmet Kayar yer alıyor. Filmin dün akşam ödüle layık görülen görüntü yönetmenleri ise Cevahir Şahin ile Kürşat Üresin.

    Karadeniz’in bir dağ köyünde yaşayan Mehmet'in hayatının bir bölümünü konu edinen film Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Ulusal ve Uluslararası Yarışma olmak üzere iki ayrı bölümde yarışmış ve Uluslararası yarışmada ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü, ulusal yarışmada ise Jüri Özel Ödülü, En İyi Müzik ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri olmak üzere toplam dört ödülle geri dönmüştü. Filmin ödül yolculuğu 28.Tokyo Uluslararası Film Festivali'nin Ana Yarışma Bölümü'nde de devam etmiş, Tokyo Film Festivali'nin en prestijli ödüllerinden biri olan En Iyi Yönetmen Ödülü ve En İyi Film Ödülü'nü almıştı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top