Hesabım
    Fikret Reyhan’a Moskova’dan En İyi Yönetmen Ödülü!

    “Sarı Sıcak” Moskova'dan ödülle döndü.

    Nisan ayında ilk gösterimini yaptığı 36. İstanbul Film Festivali’nden En İyi Film dahil dört ödülle birden dönen Sarı Sıcak uluslararası prömiyerini yaptığı Moskova Uluslararası Film Festivali’nden ödülle döndü. Ana yarışmada yarışan 13 film arasında yer alan Sarı Sıcak'ın yönetmeni Fikret Reyhan En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü.

    Jüride yer alan isimler ise İranlı yönetmen Reza Mirkarimi’nin başkanlığında İtalyan oyuncu Ornella Muti, Finlandiyalı yönetmen ve yapımcı Jörn Donner, İspanyol yönetmen Albert Serra ve Alman film danışmanı Brigitta Manthey idi.

    Filmin başrollerini ilk sinema filmi “Silsile” ile Adana’da Umut Veren Genç Erkek Oyuncu seçilen, “Sarı Sıcak” ile de İstanbul’dan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Aytaç Uşun ve televizyon dizilerinin yanı sıra “Tepenin Ardı”, “Ertuğrul 1890”, “Abluka” filmlerinin usta oyuncusu Mehmet Özgür paylaşıyor.

    Film, büyük maddi sorunlarına rağmen geleneksel yöntemlerde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir ailenin en küçük oğul İbrahim'in hikayesini anlatıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top