Hesabım
    Yakın Plan: Selamsız Bandosu

    Bir sinema filminden, bir futbol kulübüne..

    Futbol asla sadece futbol değildir, keza sinema da asla sadece sinema değildir. İkisi de hayatın diğer alanlarına sirayet eden, bir duruş sergileyen büyük endüstriler. Ancak bu endüstrilerin yolunun çakışması çok da sık karşımıza çıkan bir olay değildi. Malum, Amerika'nın futbola çok da ilgi duymaması Amerikan sporları olarak bilinen ‘beyzbol’, ‘basketbol’ ve ‘amerikan futbolu’nu öne çıkarması, dünya sinemasını domine eden Hollywood sinemasınının belli bir döneme kadar futbolu es geçmesine sebep olmuştur. Ancak daha sonra futbola olan ilgi arttıkça, beyaz perde de bu ilgiden nasibini aldı tabii. 

    Neden böyle bir giriş yaptınız derseniz, sizi adını Selamsız Bandosu isimli filmden alan bir futbol kulübü ile tanıştırmak ve onların Selamsız Bandosu'nu yöneten Nesli Çölgeçen ile birlikte senaryoyu yazan İrfan Eroğlu ve Hakan Aytekin ile yaptıkları röportajlarını paylaşmak istiyoruz.

    Peki kim bu Selamsız Bandosu FK ? 2015'te kurulan takım, farklı meslek gruplarından ve çevrelerden gelen karma bir grup. Yani kadın/erkek birlikte mücadele ediyorlar. Öyle bir lig mi var derseniz, evet var. 16 takımın mücadele ettiği Karşı Lig'in 2016-2017 sezon şampiyonu olan Selamsız Bandosu'nun adı da elbette yerli sinemaya olan hayranlıklarından geliyor. Hal böyle olunca da, adlarını aldıkları filmin senaryosunu kaleme alan İrfan Eroğlu ve Hakan Aytekin'e uzanıyor mikrofonlar. Film nasıl yazıldı, proje nasıl doğdu, oyuncu seçimleri nasıl gerçekleşti ve çekim aşamasında neler yaşandı? gibi soruların cevaplarını Onur Çakmak'ın gerçekleştirdiği aşağıdaki röportajda bulabilirsiniz. 

    Selamsız Bandosu, futbolun küfürsüz, faulsüz, dostça oynanabilen ve her şeyin kazanmaktan ibaret olmadığı bir oyun olduğunu göstermeye çalışan bir kulüp. Zira "Selamsız Bandosu" kaybedenlerin filmidir, ancak "Selamsız Bandosu FK" kazansa da kaybetse de, o treni hiçbir şeyin durduramayacağını biliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top