Hesabım
    "Doctor Sleep" İçin İşler Yolunda Gitmiyor!

    Stephen King kitabından uyarlanan Doctor Sleep, pek de iyi bir açılış yapamadı...

    Ewan McGregor'un başrolünde yer aldığı Doctor Sleep, yurt dışındaki izleyicileriyle buluşmaya başladı. Uzun süredir izleyicilerini meraklı bir bekleyiş içerisine sokan korku türündeki Doctor Sleep'in gişede beklentileri karşılayamadığı ortaya çıktı. Bunun için film ekibi harekete geçti.

    Stephen King'in yazarı olduğu aynı isimli kitaptan beyaz perdeye aktarılan Doctor Sleep'in açılış haftasında elde ettiği gişe hasılatı, pek tatmin etmedi. Mike Flanagan'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin bütçesi 45 milyon doların üzerindeyken, Doctor Sleep açılışını yalnızca 14 milyon dolar ile yaptı. Bu durumda Warner Bros'un yaklaşık olarak 20 - 30 milyon dolarlık kaybı olması öngörülüyor. Böylece Doctor Sleep'in Terminatör: Kara Kader ile Saka Kuşu gibi batabileceği düşünülüyor. Öncelikle yazar Matt Serafini, sosyal medya üzerinden "Eğer Doctor Sleep'i beğendiyseniz hafta sonunuzu Box Office'e bakarak geçirmeyin. Film hakkında konuşun ve başkalarının filme gitmesi için ilham verin. Liderliğiniz bu yönde anlam bulsun." sözlerini sarf etti. Ardından usta yazar Stephen King, "Katılıyorum. Muhteşem bir film. Bir arkadaşını alın ve harekete geçin."

    The Shining'in Danny karakterinin yetişkin haline odaklanan Doctor Sleep'in konusu ise şöyle: Çocukluğunda yaşadıklarının karanlık gölgesi altında yaşayan Danny, travmalarıyla boğuşmaktan yorgun düşmüş ve alkole bağımlı hale gelmiştir. Babasının umutsuzluk, alkolizm ve şiddetli mirasından kurtulmak için çabalayıp duran Danny, New Hampshire kasabasında, onu ayakta tutan bir destek grubuyla yerleşir ve "parlama" gücü sayesinde ölenlerin son anlarında onlara huzur verebildiği bir bakım evi işine girer. Bu arada Amerika'nın dört bir yanındaki otoyollarda, True Knot adı verilen bir topluluğun üyeleri refah arayışında dolaşıp durmaktadır. Çoğunlukla zararsız ve yaşlı görünen bu grupla ilgili gerçek ise oldukça korkunçtur. Danny, kendisiyle benzer yeteneklere sahip bir kız olan Abra Stone ile psişik bağ kurduğunda, bu grubun yetenekli olanları hedef aldığını fark eder. Bu grup yetenek sahibi çocukların işkence gördükleri sırada çıkan "parıltılarının buharını" teneffüs ederek yarı ölümsüz hale gelmişlerdir. Gördüğü en yüksek psişik güce sahip olan Abra, Danny'i şeytanlarıyla yüzleştirecek ve kendi ruhu için bir savaşa sürükleyecektir...

    Doctor Sleep, 22 Kasım'da ülkemizdeki izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top