Hesabım
    Led Zeppelin Belgeseli, Venedik Film Festivali Programına Dahil Edildi

    Led Zeppelin hikayesi prömiyer için festivale gidiyor

    Merakla beklenen Led Zeppelin hakkındaki uzun metrajlı belgesel, prömiyerini yapmak üzere Venedik Film Festivali'nin programına dahil edildi. Bernard MacMahon'un yakın zamanda tamamlanan “Becoming Led Zeppelin”i, 1-11 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan festivalde yarışma dışı gösterilecek. Film, Allison McGourty tarafından ortaklaşa yazıldı ve grup üyeleri Jimmy Page, John Paul Jones ve Robert Plant'in yanı sıra merhum John Bonham'ı içeriyor.

    İlk olarak 2019 yılında duyurulan proje, gruba eşi benzeri görülmemiş bir erişime sahip oldu ve grubun 50 yıl sonra bir belgeselde yer aldığı ilk ve tek yapım oldu. 1976 tarihli “The Song Remains the Same” adlı belgesel grup üzerine odaklanmış olsa da bu büyük ölçüde 1973'teki bir dizi Madison Square Garden performansının konser filmiydi.

    Altitude Film Sales ve Submarine tarafından küresel olarak satın alınan belgesel, dört grup üyesinin 1960'ların müzik sahnesinde ilerlerken, küçük İngiliz kulüplerinde çalarken ve dönemin en büyük hitlerinden bazılarını icra ederken bireysel yolculuklarının izini sürüyor. 1968 yazında hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir prova için yolları kesişene kadar kişisel çalışmaları devam etmişti.

    Birlikte, 1970'te dünyanın bir numaralı grubu olduklarında doruğa ulaşan bir rollercoaster yolculuğunda Amerika'yı fethetmek için yola çıktılar. Grup en çok “Stairway to Heaven”, “Whole Lotta Love”, “Good Times Bad Times” ve “The Immigrant Song” gibi hitleriyle tanınır ve tarihin en etkili rock gruplarından biri olarak kabul edilir. Venedik Film Festivali geçen hafta güçlü bir kadro açıkladı. “Becoming Led Zeppelin”, Ridley Scott'ın “The Last Duel”i, Edgar Wright'ın “Last Night in Soho”su ve Denis Villeneuve'nin “Dune”u yarışma dışı gösterilecek. Yarışmaya katılan filmler arasında ise Jane Campion'ın “The Power of the Dog”u, Paolo Sorrentino'nun “The Hand of God”ı ve Pablo Larrain'in “Spencer”ı yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top