Hesabım
    Apple, Matthew Vaughn’ İmzalı ‘Argylle’i Satın Almak Üzere

    Casus filminin kadrosunda yıldızlar topluluğu yer alıyor

    Apple, yüksek profilli bir film anlaşmasını daha tamamlamak üzere. Apple Original Films, Matthew Vaughn tarafından yönetilecek ve MARV şirketinin yapımcısı olduğu bir sonraki film Argylle'in dünya çapındaki haklarını satın alıyor. Yakın zamanda, oyuncularla birlikte açıklanan paket 200 milyon dolarlık bir teklif aldı ve Deadline'ın haberine göre bu anlaşma neredeyse bitmek üzere.

    Apple'ın amacı, filmi bir seriye dönüştürmek. Argylle, Henry Cavill, Sam Rockwell, Bryce Dallas Howard, Bryan Cranston, Catherine O'HaraJohn Cena ve Samuel L. Jackson'ın yer aldığı iddalı bir oyuncu kadrosuyla geliyor. Grammy ödüllü Dua Lipa da ilk başrol performansını sergileyecek. Apple'ın Vaughn ile zaten ilerleyen bir ilişkisi vardı ve geçen yıl biyografik film Tetris: The Movie'yi satın aldı. Taron Egerton, video oyununun yaratıcısı Henk Rogers'ı oynuyor.

    Taraflar çarşamba günü Argylle anlaşmasını onayladılar ancak para konusu duyurulmamıştı. Vaughn, "Apple'la birlikte çalışmaktan ve şimdiye kadar okuduğum en çekici casus gerilim filmini, küresel izleyicilerin deneyimlemesi için bu ölçekte ve kalitede bir seri yaratabilecek tek platforma getirmekten heyecan duyuyorum." dedi. Yazar Ellie Conway'in yakında yayımlanacak aynı adlı casus romanından uyarlanan film, dünyanın en büyük casusunun dünyayı dolaşan bir maceraya kapılmasını konu alıyor. Conway'in ilk gerilim romanının 2022'de Penguin Random House'un bir bölümü olan Transworld Publishers Ltd. tarafından büyük bir lansmanla yayımlanması planlanıyor.

    Jason Fuchs senaryoyu kaleme aldı ve Vaughn'un düzenli işbirlikçileri Adam Bohling ve David Reid'le birlikte yapımcılığı üstleniyor. Zygi Kamasa, Carlos Peres, Claudia Vaughn ve Adam Fishbach baş yapımcı olarak görev yapacak. Finansal taahhüt yüksek gibi görünse de özellikle 007 gibi küresel bir casus dizisi haline gelebilecek hikayelerin ilk satışında artık bu rakamlar konuşuluyor. Şu anda yapımda olan Will Smith-Antoine Fuqua gerilim filmi Emancipation ve Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro'nun oynadığı Martin Scorsese'nin yönettiği Killers of the Flower Moon yine Apple bünyesinde gerçekleştiriliyor. Apple ayrıca, Joaquin Phoenix'in Napolyon'u oynadığı ve Jodie Comer'ın da yer aldığı, Ridley Scott yönetimindeki Kitbag'i  satın aldı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top