Hesabım
    ‘Açlık Oyunları’ Evreninin Yeni Filmi İçin 2022'de Sete Girilecek

    Orijinal serinin öncesini anlatacak proje için çalışmalar başladı

    Susan Collins'in "The Ballad of Songbirds and Snakes" romanından uyarlanan Lionsgate'in Açlık Oyunları prequel filmi, 2022'nin ilk yarısında prodüksiyona başlamayı hedefliyor. Bu güncelleme, şirketin Wall Street analistleriyle yaptığı üç aylık kazanç görüşmesi sırasında Lionsgate sinema grubu başkanı Joe Drake'ten geldi. Destek amaçlı filmin 2023 mali yılının sonlarında veya 2024'ün başlarında yayınlanması hedefleniyor,

    Finansal sonuçlar beklentileri büyük ölçüde karşılarken, genel tablo özellikle şirket için parlak değildi. Starz'ın abonelik büyümesi durdu ve bir yıl önceki P&A karşılaştırmaları nedeniyle film karları düştü. Normalden daha kısa olan 30 dakikalık görüşme sırasında yöneticiler, ekonominin yeniden canlanmasını dilediler ve önümüzdeki çeyreği olumsuz olarak gösterseler de 2022 mali yılının geri kalanı için iyimser olduklarını belirttiler.

    Önceki dört filmde, küresel gişede yaklaşık 3 milyar dolar kazandıran Açlık Oyunları, gişede her zaman iddalı oldu. Drake, "Salonlara geri dönmek isteyen bir izleyici var. Piyasanın geri döneceğine inanıyorum. … Filmlerimizden para kazanmamız için güçlü ve sağlam bir platform olacak.” dedi. Geçen yıl Lionsgate, Açlık Oyunları serisi yönetmeni Francis Lawrence'ın Suzanne Collins'in romanına dayanan Ballad'ı yönetmeye geri döneceğini söyledi. Lawrence, son üç Açlık Oyunları filmini yönetti: Ateşi YakalamakAlaycı Kuş Bölüm 1 ve Alaycı Kuş Bölüm 2.

    Oyuncu seçimleri henüz açıklanmadı. Ayrıca, serinin yapımcıları Nina Jacobson ve Brad Simpson da geri dönüyor. Collins, filmin konusunu yazacak ve Little Miss Sunshine'ın Oscar ödüllü senaristi Michael Arndt, daha önce Catching Fire'ın yazarlarından biri olarak görev yaptığı gibi senaryoyu uyarlayacak. Collins ayrıca bir yürütücü yapımcı olarak görev yapacak. Prequel filmde Coriolanus Snow'a odaklanılacak. 18 yaşında, Panem'in zalim başkanı olmadan yıllar öncesinde yaşadıkları aktarılacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top