Hesabım
    Ridley Scott, Venedik Film Festivali'nden Özel Ödül Alacak

    Usta yönetmen, yeni filmini de Venedik'te açacak!

    Jeffrey Mayer / Getty

    İkonik İngiliz yönetmen Ridley Scott (Blade Runner, Alien, Gladiator), 1-11 Eylül tarihlerinde Venedik'te düzenlenecek olan 78. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde Cartier Glory to the Filmmaker ödülünü alacak. Scott, en son destanı The Last Duel'in yarışma dışı galasından önce, 10 Eylül'de Venedik'teki Sala Grande'de ödülünü alacak.

    Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer ve Ben Affleck'in başrol oynadığı dönem draması, 14. yüzyılda Fransa'da geçen bir ihanet ve intikam hikayesi olarak tanımlanıyor. En son Good Will Hunting'in (1997) Oscar ödüllü senaryosunda senarist olarak çalışan Damon ve Affleck, The Last Duel'i Can You Ever Forgive Me? yazarı Nicole Holofcener'la birlikte yazdı.

    Venedik'in Glory to the Filmmaker ödülü, “çağdaş film endüstrisine özellikle özgün bir katkı yapmış bir kişiliğe” adanmıştır. Ridley Scott'ın derin ve son derece özgün bir katkı yapmadığını iddia etmek zor. Alien (1979), Blade Runner (1981) ve Thelma & Louise (1992) gibi çığır açan filmlerle kariyerine başlayan ve reklam yönetmeni olarak da çalışan Scott, bir nesil film yapımcısı ve hayranının görsel hayal gücüne ilham kaynağı oldu. Dört kez yönetmen ve yapımcı olarak Oscar adaylığı kazandı: Thelma & Louise, Gladiator (2000), Black Hawk Down (2001) ve The Martian (2015).

    Venedik Sanat Yönetmeni Alberto Barbera, Scott'ın tür filmlerine kişisel yaklaşımının "başarılı" olduğunu söyledi ve; "Eğlencenin gereklerini, halkın beklentilerini ve eleştirmenlerin taleplerini uzlaştırıyor." dedi. Barbera, tek başına Blade Runner'ın Scott'a “çağdaş sinemanın büyük film yapımcılarının Olimpos'unda hak ettiği yeri” kazandırdığını ve 30 yılı aşkın bir süredir öncü olduğunu söyledi. Barbera, "Thelma & Louise" filminde, kadınların statüsü ve kadınların kendilerini öne sürme dürtüleri üzerine bugünkü tartışmayı yıllar öncesinden tahmin ediyor gibiydi." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top