Hesabım
    Lana Wachowski, Yıllar Sonra Neden Matrix Kararı Verdiğini Açıkladı

    Wachovski için yeni Matrix, son derece kişisel!

    Warner Bros.'un yeni bir 'Matrix' filmi çekmek için Lana Wachowski ile birlikte çalışacağı açıklandığında hayranlar çok heyecanlandı ama o heyecanın içinde bir de neden sorusu vardı. Yönetmen yaklaşık 20 yıl sonra neden yeni bir film yapmak için seriye geri döndü? Berlin Uluslararası Edebiyat Festivali'ndeki son yorumlarına bakılırsa, bu çok kişisel ve duygusal bir karardı.

    Lana Wachowski'nin başka bir "Matrix" filmi çekmesi fikri, Hollywood'un bir süredir rafta bekleyen serileri geri getirme ve gişede başarı kazanma arzusundan kaynaklandığı düşünülebilir. Ancak, Wachowski, her yıl Warne Bros.'tan yeni bir "Matrix" yapması için kamyonlarca para teklif edildiğini ve her yıl stüdyoyu geri çevirdiğini açıklamıştı. Daha sonra, bazı yürek burkan koşullardan sonra, Neo (Keanu Reeves) ve Trinity (Carrie Anne Moss) zihninde yeniden doğdu.

    Yönetmen, “Bir fikir olarak 'Matrix' serisini devam ettirmek benim için hiçbir zaman ilginç olmadı ama sonra gerçekten zor bir şey oldu, bu da annem ve babamın hastalanmasıydı. Bu sadece sürekli bir kederdi. Babam öldü, bir arkadaşım öldü ve sonra annem de öldü. Bu tür bir kederi nasıl atlatacağımı gerçekten bilmiyordum. Ben bu kadar yakından yaşamamıştım. Biliyorsunuz ki hayatları sona erecek ama yine de çok zordu. Ve sonra beynim her zamanki gibi hayal gücüme ulaştı. Bir gece ağlıyordum, uyuyamadım ve aniden beynim tüm bu hikayeyi patlattı. Anneme ve babama sahip olamamıştım ama birdenbire hayatımdaki tartışmasız en önemli iki karakter olan Neo ve Trinity'ye sahip oldum. İki karakterin tekrar canlı olması hemen rahatlatıcıydı ve çok basitti. Sanatın yaptığı budur ve hikayeler bunu yapar, bizi rahatlatırlar. Ve önemliler." dedi.

    Tahmin edebileceğiniz gibi, Lana daha sonra "The Matrix"in devamı için tekrar bir araya gelmek isteyip istemediğini görmek için Lilly Wachowski'ye gitti ama Lilly, "yasını farklı şekilde işlemek istedi". The Matrix Resurrections”ın 22 Aralık'ta sinemalara ve HBO Max'e gelmesi bekleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top