Hesabım
    RTÜK'ten "Kızıl Goncalar"a Ağır Ceza!

    RTÜK, Fox'un yeni dizisi "Kızıl Goncalar" için kararını verdi.

    Gold Film

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Fox'un tartışmaların hedefindeki yeni dizisi "Kızıl Goncalar" için kanala iiki kez yayın durdurma ve üst sınırdan idari para cezası verdi.

    Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın rol aldığı, tarikatların kamusal alandaki ve devlet dairelerindeki gücüne mercek tutan dizi, ilk bölümünün ardından bazı kesimlerin tepkisini çekmiş ve "dini değerleri aşağıladığı" gerekçesiyle RTÜK'e şikayet edilmişti.

    RTÜK dizi hakkında inceleme başlattığını hızla duyururken, dizinin çekim yaptığı mekanlardaki izinleri birbiri ardına iptal edilmiş, tanıtım afişlerine boyalı saldırılar düzenlenmişti.

    Özgü Namal ve Özcan Deniz'i Buluşturan "Kızıl Goncalar" Dizisine Aile Bakanlığı'ndan Engel!

    "Kızıl Goncalar" ikinci bölümüyle reytinglerde zirveye çıktı ancak RTÜK incelemesinin sonucunda gelmesi beklenen ceza da geldi. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, kurulun diziye ‘toplumun milli ve manevi değerlerine’ aykırılıktan yüzde üç idari para ve iki kez de program durdurma cezası verdiğini duyurdu.

    RTÜK'ün bu kararına sosyal medyada tepki yağdı. Benzer bir durum Show TV'de yayınlanan "Kızılcık Şerbeti" dizisi için de yaşanmış ve cezadan sonra dizinin izleyici kitlesi daha da büyümüştü. Yapımcı Faruk Turgut da aynı konuya değindi.

    12punto‘dan Arif Hür‘e konuşan yapımcı "Diziyi 2 bölüm izleyip ahkam kesmek nasıl bir mantıktır? Geçtiğimiz yıl Kızılcık Şerbeti’ne de ceza verdiler diziyi duymayan kalmadı. İnşallah RTÜK bize de ceza verir. Benim ekmeğime yağ sürdüler, umarım biraz daha köpürtürler." dedi. Faruk Turgut ayrıca şu ifadelerde bulundu:

    "Türkiye sosyolojisine objektif bir şekilde ayna tutmaya çalışıyorum. Gerçekler konuşulmalı, bunları yok sayarak bir yere varamayız. Ama biz de maalesef gerçekler halının altına süpürülüyor. Böyle bir sorunumuz var. Ben bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve düzenine olumsuz bir şey gelsin diye iş yapmıyorum."

    "Kızıl Goncalar" Reytingleri Salladı: Denklem Sahnesi Gündem Oldu!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top