Hesabım
    Altın Koza Galalarında Türkiye ve Dünya Prömiyerleri!

    Festivalde program yavaş yavaş belli oluyor...

    19. Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenecek olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın bazı filmlerinin Türkiye ve Dünya prömiyerlerinin de gerçekleştirileceği gala programı belli oldu.

    17 – 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival programına göre dünya prömiyerini Altın Koza’da yapacak olan Filiz Alpgezmen’in “Yabancı” adlı filminin galası 18 Eylül’de saat 17.45’de, yönetmenliğini Zeki Demirkubuz’un yaptığı “Yeraltı” filminin galası 18 Eylül’de saat 12.15’de,Belmin Söylemez’in yönettiği “Şimdiki Zaman” filminin galası 18 Eylül’de saat 15.00’da düzenlenecek.

    Yine dünya prömiyerini yapacak olan Elfe Uluç’un “Aziz Ayşe” adlı filminin galası 19 Eylül’de saat 15.00’da, Veli Kahraman’ın “Ana Dilim Nerede” filminin galası 19 Eylül’de saat 12.15’de, Türkiye prömiyerlerini Adana’da gerçekleştirecek olan Pelin Esmer’in son filmi “Gözetleme Kulesi” filminin galası 19 Eylül’de saat 17.45’de ve Yeşim Ustaoğlu’nun merakla beklenen yeni filmi “Araf” filminin galası 19 Eylül’de saat 20.30’da seyirci karşısına çıkacak.

    İsmail Güneş’in yönettiği “Ateşin Düştüğü Yer” filminin galası da 20 Eylül’de saat 15.00’da, Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan’ın yönettiği “Babamın Sesi” filminin galası 20 Eylül’de saat 12.15’de yapılırken, Derviş Zaim imzalı "Devir" 20 Eylül’de saat 17.45’de dünya prömiyerini gerçekleştirecek. İlk kez Adana'da seyirci karşısına çıkacak diğer filmler arasında 20 Eylül’de saat 20.30’da izleyiciyle buluşacak olan Erden Kıral’ın yönettiği “Yük”, 21 Eylül’de saat 15.00’da gösterilecek olan Inan Temelkuran ve Kristen Stevens’ın “Siirt’in Sırrı” adlı eseri ve 21 Eylül’de saat 17.45’de gösterilecek olan Selim Evci’nin “Winds (Rüzgarlar)” filmi bulunuyor. Festivalin son gala filmi 21 Eylül’de saat 20.30’da gösterilecek olan Reis Çelik’in “Lal Gece” filmi.

    Başkanlığını yönetmen Ferzan Özpetek’in yaptığı jüride Zeynep Özbatur Atakan, oyuncular Nurgül Yeşilçay ve Nejat İşler, müzik yapımcısı Hasan Saltık, akademisyen Hülya Uğur Tanrıöver ve görüntü yönetmeni Eyüp Boz yer bulunuyor. Ödüller 22 Eylül Cumartesi akşamı yapılacak Kapanış ve Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top