Hesabım
    "Anneciğim Türkler Geliyor, Ama Filmleriyle!"

    2. Roma Türk Filmleri Festivali Başladı...

    İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Roma Türk Filmleri Festivali bu yıl 2. kez Romalı sinemaseverlerle buluşuyor. Onursal Başkanlığını Ferzan Özpetek'in yaptığı festivalin bu yılki onur konuğu Nuri Bilge Ceylan.

    Festivalin açılışında bir araya gelen konuklar arasında Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Bakanlığı Müsteşarı Haluk Ilıcak, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy, Roma Türk Filmleri Festivali Onursal Başkanı yönetmen Ferzan Özpetek, festivalin bu yılki onur konuğu yönetmen Nuri Bilge Ceylan, oyuncular Serra Yılmaz, Nurgül Yeşilçay, Ata Demirer, festival başkanı Serap Engin gibi isimler hazır bulundu.

    "Anneciğim Türkler geliyor ama filmleriyle" sloganıyla düzenlenen festivalin açılışında, festivalin bu yılki özel ödülünü almaya hak kazanan yönetmen Nuri Bilge Ceylan ödülünü AB Bakanı Bağış ve Festival Onursal Başkanı Özpetek'in ellerinden aldı.

    Oyun Serra Yılmaz festival hakkında yaptığı açıklamada "Şu anki konjonktür nedeniyle Türkiye'ye de ilgi arttı. Filmlerimize olan ilginin artması sevindirici" şeklinde konuşurken, festivalde "Türkler Neye Gülüyor" başlıklı bölüme Eyvah Eyvah filmiyle katılan Ata Demirer "Tatile geldiğimiz bir yer, ama filmle gelince bir başka yer. Daha önce gelmiştim. Eyvah Eyvah ile gelince daha farklı bir duygu. Çok enteresan bir duygu" dedi.

    Festivalin ilki geçtiğimiz sene onur konuğu olan yönetmen Yavuz Turgul'un yazıp yönettiği Av Mevsimi ile başlamış ve yönetmen festivalden onur ödülü almıştı. Festival, 21 Ekim'e kadar sürecek.

    Festivalde gösterilecek filmler şöyle:

    'Ustalara saygı': Nuri Bilge Ceylan

    Üç Maymun, Mayıs Sıkıntısı, Uzak, Kasaba

    'Filmleriyle geliyorlar'

    Yeraltı (Zeki Demirkubuz), Babamın Sesi (Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan), Gelecek Uzun Sürer (Özcan Alper), Nar (Ümit Ünal),

    'Türkler neye gülüyor'

    Eyyvah Eyvah (Hakan Algül), Vizontele (Yılmaz Erdoğan),

    'Belgeseller'

    Anlat Bana: Dövmeler/Ağıtlar/Hikayeler (Mehmet Sait Tunç, Uğraş Salman), Cennetteki Çöplük (Der Müll im Garten Eden) (Fatih Akın),

    'Kısa metraj filmler'

    Erik Zamanı (Sezen Kayhan), Gassal (Merve İnce), Sessiz-Be Deng (L. Rezan Yeşilbaş)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top