Hesabım
    50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali Tüm Hızı ile Devam Ediyor

    Bu yıl 50. yaşına basan Altın Portakal Film Festivali pek çok gösterimin yanısıra, özel etkinliklerle birlikte devam ediyor.

    50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali tüm hızı ile devam ediyor. Dün gerçekleşen Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi basın toplantısına, Jüri Başkanı yönetmen Yeşim Ustaoğlu, İranlı aktris Leila Hatami, yapımcı Titus Kreyenberg, Macar yönetmen György Pálfi ve Argo gibi filmlerin yapımcılarından Zeynep Santıroğlu Sutherland katıldı. Uluslararası jüriye başkanlık yapan ilk Türk yönetmen Yeşim Ustaoğlu ise böyle bir serüvenin içerisinde bulunmanın önemini anlatırken, sevinçli olduğunu dile getirdi.

    Lara sahillerinde ise Yeşilçam’ın pek çok ismine ait kumdan büstler için özel bir açılış gerçekleştirildi. Türk sinemasının en büyük isimlerinden Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul ve Ayhan Işık, Türkan Şoray, Tarık Akan, Tuncel Kurtiz, Eşref Kolçak, Yılmaz Güney, Fatma Girik, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın ve İzzet Günay’ın kumdan büstlerinin açılışı için düzenlenen töreneTürkan Şoray ve Eşref Kolçak gibi isimler de katıldı.

    İlk kez Altın Portakal Film Festivali’nde izleyici karşısına çıkan filmlerin de gala gösterimleri devam etti. Ali Kemal Çınar’ın yönettiği “Kısa Film (Kurte Fîlm)” adlı uzun metrajlı filmin toplam bütçesinin 900 lira olması büyük dikkat çekti. Galada gösterime sunulan filmlerden biri ise Nihat Seven’in çektiği ilk Türk filmi olan “Uzun Yol” oldu.  Seven, Türkiye’den hiç yardım görmediğini ve filmin maddi desteğini İngiliz hükümeti ile sinemasever kişilerin karşıladığını belirtti.

    Köy Okulları’ndan yola çıkarak günümüz eğitim sistemine vurgu yapan film “Yarım Kalan Mucize” Gala gösterimleri arasında yer alan bir başka film oldu. Yarım Kalan Mucize filminin yönetmeni Biket İlhan, filmin söyleşisinde, bir festivali 50 yıl devam ettirmenn çok zor olduğunu, söyledi.

    Senaryoları ile Türk sinemasına damgasını vurmuş olan Safa Önal, üniversite öğrencilerine senaryo yazmanın önemli noktalarını aktardı.  Sosyal medya uzmanı Anya Rutsche’un, Türkiye’de 36 milyon Facebook kullanıcısı olduğunu belirttiği pazarlama paneline ise ilgi büyüktü.

    Son olarak 16 ayrı sanatçının eserlerinin bir araya geldiği ve  ‘50’nci Yıl Kutlamaları’ kapsamında hazırlanan, “Hafıza Hatıra” (Memento Memory) adlı sergi Karaalioğlu Parkı içindeki Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Merkezi’nde açılarak meraklılarını beklemeye başladı.

    20:00

    AKM Ulusal Özel Gösterimi / AKM Aspendos Salonu

    - Sen Aydınlatırsın Geceyi (Film ekibinin katılımlarıyla)

    20:00

    Ulusal Belgesel Film Yarışması / AKM Perge Salonu

    - Yaşam Marangozu

    - Yürümek

    22:30

    TV2 Ustaların Gözünden Gösterimleri / AKM Aspendos Salonu

    - Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (Only Lovers Left Alive)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top