Hesabım
    4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Yarışacak Filmler Belli Oldu

    15 - 21 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin yarışma filmleri açıklandı. Basın sponsorlarından biri olarak festivalin basın toplantısındaydık.

    Bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Malatya Uluslararası Film Festivali'nin basın toplantısı gerçekleştirildi. Festival kapsamında yarışacak olan filmlerin duyurulduğu toplantıda Malatya Valisi Festival Onursal Başkanı Vasip Şahin festival kapsamında 137 filmin gösteriminin yapılacağını açıklarken, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ise, “Malatya denince akla kayısı gelirdi. Artık uluslararası boyutta bir festival de akla  geliyor” dedi.

    15 - 21 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival süresince, film gösterimlerine katılmak isteyen sinemaseverlerden sembolik ücretler talep edilecek. Malatya Park AVM içerisinde yer alan Avşar Sinemaları ve Malatya merkezde yer alan Yeşil Sinemaları'nda gösterime girecek olan filmlerin bilet ücretleri öğrenci 3 TL, tam 4 TL olarak belirlenmiş.

    Festival bünyesinde usta oyuncu Kemal Sunal ve kısa bir süre önce kaybettiğimiz Tuncel Kurtiz anısına özel gösterimler de yapılacak. Sunal'ı anmak maksadı ile oyuncunun kostüm ve aksesuarları Malatya Park AVM'de sergilenecek ve Tosun Paşa ile Propaganda filmlerinin gösterimleri yapılacak. Tuncel Kurtiz adısına 1978 yapımlı Zeki Ökten'in yönettiği ve Kurtiz'in rol aldığı Sürü filmi de festival kapsamında gösterime sunulacak.

    Bu özel etkinliklerin yanısıra 4. Malatya Uluslararası Film Festivali çok sayıda atölyeye de ev sahipliğinde

    bulunacak. Berat İlk'in 9-12 yaş arası 20 Malatyalı çocuk ile gerçekleştireceği Canlandıranlar Yetenek Kampı'nın yanında, Ümit Ünal ile Sinema Dili Atölyesi, Derviş Zaim: Sinemada Klasik Yapıyı Gelenekle Aşmak gibi çalışmalar da yer alacak.

    Festival boyunca Orta Doğu Sineması'ndan 8 film, Azerbaycan Sineması'ndan 5 film ve İtalyan Sineması'ndan ise 5 ayrı film izleyici ile buluşacak. Festivalin bu yılki Onur Ödülü ise, sinemamızın “en güzel profiline” sahip olan kadın oyuncusu Muhterem Nur'a, değerli sanatçı Eşref Kolçak'a,  Yeşilçam'ın unutulmaz jönü Murat Soydan'a ve Türk sinemasının “Avrupai yüzü” Filiz Akın'a verilecek.

    Uluslararası Yarışma Jüri Üyeleri

    Jüri Başkanı Jim Stark (Amerikalı Yapımcı, Oyuncu ve Senarist), Klaus Eder (FIPRESCI Genel Sekreteri, Sinema Eleştirmeni), Randa Haines (Amerikalı Yönetmen ), Hania Mroue (Lübnanlı Yapımcı, Lübnan Metropolis Sanat Sinemasının Kurucusu ve Yöneticisi ), Prof. Dr. Gülseren Yücel (Akademisyen, TV Program Yapımcısı, Eskişehir Film Festivali Onursal Başkanı).

    Ulusal Uzun Film Yarışması Jüri Üyeleri

    Jüri Başkanı Tunç Başaran (Yönetmen), Sevin Okyay (Eleştirmen, Yazar, Çevirmen, Tiyatro Yazarı; TV ve Radyo Programcısı), Settar Tanrıöğen (Sinema ve Tiyatro Oyuncusu), Kenan Işık (Sinema ve Tiyatro Oyuncusu, Tiyatro Yönetmeni), Canan Tan (Yazar).

    Ulusal Film Yarışması SİYAD Jürisi

    Ayla Kanbur (Sinema Yazarı, Akademisyen), Ali Koca (Zaman Gazetesi Sinema Yazarı), Erman Ata Uncu (Radikal Gazetesi Sinema Yazarı)

    Ulusal Kısa Film Yarışması Jüri Üyeleri

    Jüri Başkanı Seren Yüce (Yönetmen), Alice Kharoubi (Cannes Film Festivali Short Film Corner Yöneticisi), Can Evrenol (Yönetmen), Doğu Yücel (Yazar, Senarist, Müzik Eleştirmeni), Emre Yeksan (Yapımcı)

    Ulusal Uzun Metraj Yarışma kategorisinde yarışacak filmler ve yönetmenleri;

    Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 / Alphan Eşeli

    Gözümün Nuru / Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu

    Karnaval / Can Kılcıoğlu

    Kusursuzlar / Ramin Matin

    Lal / Semir Aslanyürek

    Saroyan Ülkesi / Lusin DinkÜç Yol / Faysal SoysalYarım Kalan Mucize / Biket İlhanYozgat Blues / Mahmut Fazıl Coşkun

    Uluslararası Uzun Metraj Yarışma kategorisinde yarışacak filmler ve yönetmenleri;

    Bal (Miele) /Valeria Golino (Promiyer)

    Bethlehem / Yuval Adler (Prömiyer)

    Hayatın Baharı / Nana Ekvtimishvili ve Simon Groß

    Ilo Ilo / Anthony Chen

    İdeal Kent / Luigi Lo Cascio (Prömiyer)

    Kendini Tut (Rengaine) / Rachid Djaïdani

    Köpeğim Killer  /  Mira Fornay

    Ömer (Omar) / Hany Abu-Assad

    Papusza / Joanna Kos ve Krzysztof Krauze

    Sefertası (Dabba)/ Ritesh Batra

    Ulusal Kısa Film Yarışma kategorisinde yarışacak filmler ve yönetmenleri;

    8 Ay / Hüseyin Aydin Gürsoy

    Açlık / Güçlü Aydoğdu

    Adem'in Hikayesi / Sinan Sertel

    Avni Amca / Çigdem Topaloğlu

    Bir Porsiyon Aşk / Barış Konbal

    Küçük Pencereli Evler / Bülent Öztürk

    Mod / Deniz Tarsus

    Ölmez Ağacın Gölgesinde / Nail Pelivan

    Patik / Güven Kara

    Patika / Onur Yağız

    Sadece Tek Bir Gün / Tunç Şahin

    Sıradaki? / Jale Akgöl

    Ü.N.K. / Umut Subaşı

    Yaşamın Merkezi / Ömür Günüvar

    Yolculuk / Nadim Güç

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top