Hesabım
    Yeni Point Break Hakkında Bilmedikleriniz!

    Kült filmin yeni uyarlaması hakkında bilmedikleriniz bu haberimizde!

    Kathryn Bigelow imzalı Kırılma Noktası'nın 24 yıl arayla gelen yeniden yapımı 25 Aralık 2015'te vizyona giriyor. Keanu Reeves ile Patrick Swayze'nin ikonik bir değer kazandırdıkları rollerde bu kez Luke Bracey ve Edgar Ramírez'i izleyeceğiz. Peki yeni yapım hakkında neler biliyoruz? Yalnızca rollerini ve oyuncularını bilmekle olmaz diyenler için filmle ilgili ilginç ve bilinmeyen detayları bir araya getirdik!

    • Öncelikle iki filmin de ortak oyuncular barındırdığını biliyor muydunuz? 1991 yapımı orijinal filmde eski başkanlardan birini canlandıran James Le Gros, yeni Point Break'te FBI ajanı olarak seyirci karşısına çıkıyor. FBI müdürünü canlandıran Bojesse Christopher da orijinal filmde Grommet karakterini canlandırmıştı.
    • Projenin ilk başında Bodhi rolü için anlaşma yapılan isim ünlü oyuncu Gerard Butler'dı. Butler'ın projeden ayrılmasının ardından rol için Tom HardyColin FarrellHugh JackmanJeremy RennerChris Hemsworth ve Garrett Hedlund düşünülmüş, ancak rolün sahibi Edgar Ramírez oldu. Ramírez karakteri ve karakterinin etrafındaki suçlularla oluşan çeteyi sıkı etik kuralları ve amaca bağlılıkları sebebiyle bir grup keşişe benzettiğini söylemişti.
    • Johnny Utah rolü için Luke Bracey'den önce düşünülen isimler ise Taylor KitschNicholas HoultAaron Taylor-JohnsonChris PineChris Pratt ve Sam Claflin'di. Bracey'nin rolü almasını sağlayan şeyin doğallığı olduğunu söyleyen yapımcı Andrew Kosove, oyuncunun çocukluğundan beri sörf ve rugby sporlarıyla ilgilenmesinin de artı bir etkisi olduğunu söyledi.
    • Filmde günümüzün efsaneleşen pek çok sporcusu yer alıyor. Dünyanın en iyi wingsuit sporcusu olarak görülen Jeb Corliss, efsanevi sörfçüler Laird John Hamilton ve Sebastian Zietz, ayrıca profesyonel kaykayçı Bob Burnquist filmde boy gösteren sporcular olacak.
    • Teresa Palmer tarafından canlandırılan Samsara karakteri filmin başrollerindeki tek kadın. Dublör gerektiren sahnelerin pek çoğunda kendisi oynayan Palmer'ın Bodhi Rain isimli bir oğlu bulunuyor. Karakterini "maneviyatina derinden bağlı olan ve doğduğundan beri bu inanılmaz karışık gidişatın içinde olan biri" olarak tanımlayan Palmer, kendisini bu role çeken şeyin Samsara'daki güç ve bilgelik olduğunu söylüyor.
    • Orijinal filmin yönetmeni Kathryn Bigelow, yönetmenliğini üstlendiği Zero Dark Thirty filminde yeni yapımın Bodhi'si Edgar Ramírez ile birlikte çalışmıştı.
    • Bir aylık bir zaman dilimini anlatan yapımın çekimleri neredeyse bir yılı buldu. 10 ülke ve 4 kıtada yapılan çekimlerde yeşil ekranlar veya VFX'ten olduğunca kaçınılırken, onun yerine gerçek lokasyonlarda gerçek çekimler tercih edildi. Aynı zamanda Ramirez'in memleketi olan Venezuela'daki dünyanın en uzun şelale olan The Angel Falls sahnesinin maliyeti 500 bin dolar tutarken, doğal ortama zarar gelmemesi için şelalenin altına futbol sahası büyüklüğünde bir kamp seti kuruldu.
    • Maui'deki sörf sahnelerinin çekimleri sırasında ekip son 50 yılın sörfçülerin sörf yaptığı en büyük dalgalarından birini yakalamayı başardı. 
    • Orijinal film R kategorisinde yer alırken, yeni uyarlama PG-13 kategorisinde yer aldı. Uyarlama yapımların pek azı orijinallerinden farklı kategorilere girerken, bu durumun diğer örnekleri de Robocop ve Terminator oldu.
    • Johnny Utah'ın bu filmdeki uyarlaması orijinaline göre biraz daha yaralı ve içindeki şeytanlarla yüzleşmek zorunda olan bir adam olarak resmediliyor.
    • Çekimler sırasında Avrupa'daki hava koşulları felaketti, sağanak yağmur oyuncular için tehlikeli ve son derece zorlu bir çekim ortamı yarattı.
    • Filmin yönetmenliğini üstlenen Ericson Core, aynı zamanda filmin görüntü yönetmeni olarak da görev alıyor.

    Kült aksiyon hitinin sıfır kilometre hali ülkemizde 25 Aralık 2015 tarihinde izleyiciyle buluşacak! 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top