Hesabım
    "Daha"ya Adana'dan 4 Ödül!

    "Daha" ödüle doymuyor.

    Daha 24. Uluslararası Adana Film Festivali'nden ödülle döndü. Yeraltı edebiyatının başarılı yazarı Hakan Günday'ın aynı isimli romanı beyazperdeye uyarlanan "Daha", ulusal prömiyerini yaptığı 24’üncü Uluslararası Adana Film Festivali’nden Yılmaz Güney, SİYAD En İyi Film, Adana İzleyici ve Umut Veren Genç Erkek Oyuncu ödüllerini aldı.

    52. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, Hollanda Uluslararası Film Festivali Film by the Sea, Uluslararası Art House Film Festivali ve Calgary Uluslararası Film Festivali gibi önemli festivallerin katılımcısı "Daha"nın yönetmeni Onur Saylak, "Filmin festivale katılması yeterince kıymetli. Pek çok iyi yönetmenle birlikte bir seçkide buluşmak inanılmaz keyifli. Önemli olan seyirciyle bütünleşmekti. Biz ekip olarak bunu başardığımız için çok mutluyuz. Hem seyirci ödülü, hem sinema eleştirmenleri ödülü hem de jüriden Yılmaz Güney Ödülü almak filmimizin tüm izleyenler tarafından takdir gördüğünü ve iyi yolda olduğumuzu gösterdi" diye konuştu.

    Babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışan 14 yaşındaki Gaza’nın yaşadıklarını, baba-oğul ilişkisi üzerinden anlatan film, Tuba BüyüküstünAhmet Mümtaz TaylanPervin BağdatHayat Van EckUğur AslanTurgut Tunçalp ve Tankut Yıldız gibi oyuncuları kadrosunda bulunduruyor.

    Filmin festival yolculuğu önümüzdeki günlerde Güney Kore’de Pusan, Hindistan’da Mumbai, Brezilya’da Sao Paulo film festivalleriyle devam edecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top