Hesabım
    ABD Box Office: Zirve Şaşırttı!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD'de haftasonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesinde bu hafta korku komedi var. Geçtiğimiz haftanın galibi Ölüm Günün Kutlu Olsun, 2. haftasında zirveye veda ederken, Tyler Perry's Boo 2! A Madea Halloween vizyona girişiyle birlikte zirveyi kaptı. Listede bu hafta 4 yeni film yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi korku ile komediyi harmanlayan Tyler Perry's Boo 2! A Madea Halloween oldu. Tyler Perry'li devam halkası açılışını 21,6 milyon dolar ile yaptı. 25 milyon dolar bütçeli filmin kendi bütçesini katlaması bekleniyor. Listenin 2. sırasında bilim kurgu gerilimi Uzaydan Gelen Fırtına yer buldu. Gerard Butler'lı hayatta kalma macerası açılışını 13,3 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin 3. filmi öldüğü günü tekrar tekrar yaşayan bir kadının hikayesini konu eden Ölüm Günün Kutlu Olsun oldu. Yılın beklenmeyen hitlerinden biri olmaya aday olan korku filmi 2. haftasında zirveye veda etti ve 9,3 milyon dolar gişe yaptı. Bu yılın beklenmeyen diğer hit yapımlarından biri olan Kapan'ın yapımcılarının elinden çıkma filmin 4.8 milyon dolarlık gişesini şimdiden 10'a katlamaya yaklaştı...

    Listenin 4. sırasındaki film ise neo-noir bilim kurgu filmi Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı oldu. Bıçak Sırtı'ndan 35 yıl sonra gelen, Ryan Gosling ve Harrison Ford başrollü devam halkası 3. haftasında 7,1 milyon dolar kazandı. Filmin en düşük beklentilerin bile altında kalan gişe rakamları, filmin 150 milyon dolarlık bütçesini çıkarıp çıkaramayacağına dair soru işaretleri yarattı. Listenin tam ortasını ise vizyonun taze dramlarından biri aldı. Kahraman itfaiyecilerin korkunç bir yangına karşı verdikleri amansız mücadeleyi işleyen Korkusuzlar açılışını 6 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin 6. filmi ise haftanın aksiyon kontenjanından gelen The Foreigner oldu. Aksiyon-gerilim türündeki Jackie Chan ve Pierce Brosnan başrollü film, 2. hafta kapanışını 5,4 milyon dolar ile yaptı. Listenin 7. sırasında korku edebiyatının ustası Stephen King'in romanından beyaz perdeye uyarlanan O filmi yer buldu. Gelmiş geçmiş en iyi Eylül ayı açılışı ve korku filmleri arasında en iyi haftasonu gişe rakamı rekorlarını kırarak vizyona giren film, 7. haftasında kapanışını 3,5 milyon dolar ile yaptı. 35 milyon dolar bütçeyle çekilen film şu ana dek 320,2 milyon dolarlık gişe elde etti.

    Listenin 8. sırasını da vizyonun tazelerinden biri aldı. Başrollerine Michael Fassbender ve Rebecca Ferguson'ı yerleştiren katil gerilimi Kardan Adam, açılışını 3,4 milyon dolar ile yaptı. Listenin 9. sırasında vizyonun aksiyon yapımlarından Barry Seal: Kaçakçı yer buldu. Tom Cruise başrollü ve gerçek bir adamın hayat hikayesine aksiyon filmi 4. hafta kapanışını 3,1 milyon dolar ile yaptı. 50 milyon dolar bütçeli film, 4. haftasında bütçesinin 45,5 milyon dolarını çıkartmayı başardı. Listenin son sırasını ise Taron Egerton'ın asi ajan Eggsy'sini bir kez daha seyircilerle buluşturan Kingsman: Altın Çember aldı. Colin FirthMark StrongHalle BerryChanning TatumJulianne Moore ve Jeff Bridges gibi birbirinden başarılı isimleri kadrosunda bulunduran devam halkası 5. hafta kapanışını 3 milyon dolar ile yaptı. Bütçesi 104 milyon dolar olan film şu ana dek 94,5 milyon dolar gişe elde etti. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top