Hesabım
    "Tenet" Oyuncularından Kenneth Branagh, Kötü Adamı Oynayıp Oynamadığını Bilmiyor

    Heyecanla beklenen "Tenet" hakkında bir açıklama daha..

    Tenet'in muhtemel vizyon tarihinden sadece bir ay gerideyiz ve şirket reklamı üst seviyeye çıkarmadığı gibi, bir erteleme kararı da vermedi. Bu bir yana, filmin konusu hakkında da net bir bilgi alamıyoruz. Filmin oyuncuları da en az bizim kadar merakta. Robert Pattinson ve Michael Caine daha önce bu konuda belirsiz fikirlere sahip olduklarını dile getirmişti. Şimdi sırada Kenneth Branagh var ve Tenet üzerindeki belirsizliği daha da artıracak açıklamalarda bulundu.

    Korkutucu bir Rus aksanıyla gizemli bir figür olarak filmde yer alan Branagh’ın performansı özellikle Bond filmlerinden ilham aldığı bir kötü adam gibiydi ama Branagh kötü adamı oynadığından emin değil. Total Film'e bir röportaj veren Branagh, Tenet'in hikayesi hakkında “Hikaye aktıkça beklediğiniz şeyi tam olarak bulamıyor ve takip etmekte zorlanıyorsunuz. Doğası göz önüne alındığında, Chris burada bir dereceye kadar tekerleği yeniden icat etmeye çalıştığından, birçok insan John David Washington'un karakterine her iki şekilde de katılacak. Bu yüzden bir antagonist olmamı bekleyebilirsiniz ama hikaye ilerledikçe karakterler beklediğiniz şekilde ilerlemeyecek." dedi. 

    John David Washington, müttefikleri ve düşmanları film boyunca görünüşte değişecek olan Tenet'in isimsiz kahramanını oynuyor, diye belirtti Branagh. Fragmanda en çok Pattinson’ın karakteriyle etkileşime girdiğini gördük, Branagh ise kısa bir süre gölgede belirdi ve sert bir Rus aksanıyla ortaya çıktı. Tenet'in Bond filmlerinden çok fazla ilham almasıyla, bu özellikler doğal olarak Branagh'ı kötü adam olarak kullanacaktı, ancak filmin zaman büken doğası bu beklentileri artırabilir. Branagh bu konuda da; “Oynarken ve sahnelerde yer alırken, karakterin ne olması gerektiğine dair beklentilerimiz yükseliyor ya da ileri - geri oynuyor. Bu yüzden Nolan'la karakterim hakkındaki sohbetlerim sabitti, çünkü karakterin evrimi belli değildi. Sürekli süprizler oluyordu.” ifadelerini kullandı.

    Branagh, karakterinin Tenet'i nasıl etkilediğini oldukça sağlam bir şekilde ele almış gibi görünüyor ama bir yandan da kafası soru işaretleriyle dolu. Branagh, senaryo üzerinde çok çalıştığını ve her şeyden çok okuduğunu dile getirirken, bu deneyimin adeta bulmaca çözmek gibi olduğunu da belirtti. Tenet, hala 17 Temmuz 2020 vizyon tarihinde değişiklik yapmadı ama beklenti erteleneceği yönünde.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top