filmguru_
1 değerlendirme
22 Ocak 2024 tarihinde eklendi
Postmodernizmin ilk örneklerinden. Normalde tek bir olay örgüsü takip eden klasikleşmiş tarzın yerine,birçok ayrı olayın iç içe geçtiği yeni bir tarz. Genel olarak beğendim.Ama alışkanlıktan ötürü olsa gerek film bitince net bir mesaj almak isterdim.Ama bu da zaten dediğim gibi postmodernizm doğasına aykırı Filmdeki küçük abes diyologları çok sevdim:foot massage,royal with cheese vs. Oyunuculukları beğendim. Uma Thurmanın,Girl Youll be a Woman Soondaki dans sahnesi,John Travolta ile olan dans sahnesi ikonik sahnelerden. Filmin en başında Honey Bunny ile Pumpkin restoranı soymaya karar verdiklerinde,arkadan Vincentın tuvalete gittiği gözüküyor.Muhteşem bir detay. İzlemesi keyifli bir film diyebilirim.İzlerken düşündürtüyor,ne izledim ben,o niye öyle yaptı vs.İzlemediyseniz mutlaka tavsiye ederim.
Herkesin sevemeyeceği bir film olsada güzel bir tarantino filmi. Aşırı saran bir film değil ama filmi izleyiş amacına göre değişir. Birbirinden farklı hikayeleri olan insanların yollarının birbiriyle kesimesi ve doğal oyunculuklar benim bu filmi sevmemdeki temel etken. Buna örnek verirsek: Filmdeki iki tetikcinin yaptığı konuşma sanki gerçek hayattan bir kesitmis gibi geldi bana. Onun dışında karakterlerin güçlerini bir anda yitirip çaresiz insanlara dönmesi de filmi güzel yapan etkenlerden.
Geçekten çok iyi bir film. Taratino bir şaheser çıkarmış. Filmin ilk sahnesinde bir çift soygun yapıyorlardır. O sene soygunlar yüzde elli arttı. Film gerçekten güzel bir polisiye. Tarantinp'nun en iyi filmi diyebiliriz. Pulp Fiction sayesinde yükselişe geçti zaten. Müziği ise gerçekten mükemmel. Filmi izlemeyenlerin bile bildiği bir şarkı. Filmin sonu gerçekten güzel bitti bence. Unutulmaz bir başyapıt. Hala ilk günkü tazeliğini koruyor ve bende önemli bir yeri var. 18 yaş üstü izlemediyse hemen açıp izlesin.
İzlediğim en iyi film bir başyapıt zekice kurgulanmış diyaloglar ve sıradışı kurgusuyla kesinlikle puanını hakeden bir yapım. 9.9/10 0.1 puan John Travoltanın oynadığı karakterin tam olarak kişiliğini tanıtmamalarından kırdım
Tam bir Tarantino ayrıcalığını sunan, onun sinemaya bakış açısının tüm özelliklerini yansıtan adı ile klasikleşmiş bir film.hikaye de bir kaç kahraman , senaryo içinde belirli bir saatten sonra yolları bir şekilde kesişiyor.Önce kahramanları sondan tanımaya başlıyorsunuz ve konu içinde durumları belirleniyor.Filimde oldukça tanınmış simalar mevcut.Onlar için bile izlenecek bir film olarak karşımıza çıkarken bu film öncelikle Jhon Travolta ve Uma Thurman ' nın dans şovu ile unutulmaz olarak hafızalara kazınmış bir yeri vardır.Konu Tarantino tarzını bilmeyenler için ağır ve karışık gelebilir
Tarantino yapıtı Çok çok durağan bir atmosferi var yani ilk yarım saat katlanamayıp kapatabilirsiniz bile Lakin oyunculuklar efsane ve Filmde ki 3-5 olay aslında birbiriyle bağlantılı Bir hayat -kader filmi çıkarılacak pek çok ders var Bence gayet güzel ..nesi güzel ya hu demeyin bu öznel bir durum :)
Özgün bir seneryosu olan filmlerden hoşlanıyorsanız kesinlikle izleyin. Zamanın yıpratamadığı ve asla yıpratamayacağı kült film. Filmdeki ince ama keskin geçişler, dünyanın aslında bize ne kadar ufak olduğunu gerçekten hissettiriyor. İster kader diyin ister başka bir şey herkes olması gerektiği yerde olması gerektiği şekilde birleşiyor. Oyunculuklar müthiş John Travolta, Bruce Willis, Harvey Keitel, Samuel L. Jackson, Uma Thurman ve diğerleri gerçekten sinema sanatının bütün üstadları bu filmde var. Yönetmen Quentin Tarantino'nun filmde imzası olması ise cabası. Sinemanın bir sanat olduğunun gerçek anlamda kanıtı olan eşsiz bir film.
Bu filmde, Tarantino abimizin ne kadar fazla ayak düşkünü olduğunu bir kez daha görüyoruz.. Pulp Fiction, her ne kadar tarzıma uygun bir film olmasa da, Kendine özgü komik diyaloglarıyla ve başarılı oyunculuklarla kendini sonuna kadar sıkmadan izletti. Değişik bir konuya sahip. Başta belirtmeliyim ki; film fazlasıyla uzun diyaloglara sahip. Bazı izleyiciler diyaloglu bölümlerde sıkılabilir. Niye bilmiyorum ama ben diyaloglu yerleri de hiç sıkılmadan izledim.. Herkes anlamayabilir ama dikkatlice izleyince ne kadar iyi bir film olduğunu göreceksiniz. İlk 20 dakikada filmin atmosferine ve filmdeki karakterlere alışmak bir hayli zor oldu benim için. Hatta ilk 45 baya bir durağan geçiyordu. 50 dakikadan sonra filme fazlasıyla hareket gelmeye başladı ve Pulp Fiction, ilk 50 dakikadan itibaren başladı benim için. Bana film boyunca Harika bir vakit geçirttiği için Tarantino'ya Ayrıca teşekkür ediyorum. Film, bir çok kişiye göre ilk 10'a girmeyi hak edebilir ama ben bundan daha iyi filmlerin de olduğunu düşünüyorum. İlk 10 a girmesinin başlıca nedenlerinden biri de konunun kendine özgü bir tarza sahip olmasıdır. Onun dışında argo sözlerin bolca kullanıldığı, tipik bir Tarantino filmi. Son olarak; Filmde kullanılan müzikleri çok beğendim ve John Travolta'nın oyunculuğunu komik buldum. İzlenmesi gereken başyapıtlar arasında olduğunu düşünüyorum. 4.5/5
Film her ne kadar Başyapıt olmasada Quentin Tarantino'nun ne kadar iyi bir yönetmen ve senarist olduğunu bu filmle kanıtlamış oldu . Quentin Tarantino kendine has tarzıyla yaptığı her filme imzasını atıyor her filmi çok iyi başarılar yakalıyor ve bu film bu başarıların başında gelen en iyi Quentin Tarantino filmi. Zaman kaybetmeden izleyin
Anlamsız, deli saçması, absürd, sıkıcı, sonuna kadar takip ettiren, kendini bi şekil seyrettiren, tıpkı filmi çekenin kendisi gibi manyakça. quentin tarantino sunar; bu adamın filmleri her daim izlenmeli...10/8
tipik bir tarantino filmi bu adamın filmlerini ya seversiniz yada nefret edersinz ortası yok gbi eğlenceli bir film hele bi sahnesi varki çok makara kısacası izleyinn
burda bu film için pek çook yorum göreceksiniz insanlar sizin için bazı önyargılar oluşturacaklar ancak tarantino yu tanıyorsanız ve kurguya kafayı takan biriyseniz başyapıtınızı buldunuz...