Son Durak 4 3D
3,3

Rosalind
Rosalind

29 Aralık 2025 tarihinde eklendi
Serinin en kötü filmi diyebilirim. Filmin çatısını oluşturan ana vizyon sahnesi ve karakter ölümleri o kadar yapay ki bas bas bağırıyor resmen. Görsel efektler çok kötü. Zekâ ürünü ölümler yerine daha çok kanlı bir yol tercih edilmiş ve bu şekilde gerilim verilmeye çalışılmış ama seyir zevki sıfır. Karakterlerin içi çok boş ve hepsi birbirinden alık. Yani izlerken artık ölün de şu film bitsin dedirtti bana. Özellikle ana vizyon sahibi olan Nick'in daha zeki olup gördüğü ipuçlarını birleştirmesi gerekirken, o bunları doğru düzgün anlamadı bile. Daha önce yaşanan olaylar hakkında araştırma yapıp Flight 180 hakkında yazı buldular ama doğru düzgün incelemediler. Bir kişiyi kurtarınca hemen sevinmeye başlayıp döngünün kırıldığını düşündüler. O kadar kişi öldü bunlar hiçbir şey olmamış sanki hafıza kaybı yaşamış gibi hayatlarına devam ettiler. İlk filmdeki Alex Browning karakteri başına bir şey gelmesin diye konserve kutusunu bile eline eldiven giyip açarken, buradaki üstün zekâlı ana karakterimiz elindeki yangın söndürme tüpünü rahat bir şekilde etrafa fırlatabildi. Duygu yok, ruh yok, çekilmek için çekilmiş, seriye hiçbir katkısı olmayan, boş bir film olmuş. Ayrıca Tony Todd'a yer verilmemiş.
Filmdeki tek farklılık ise ana karakterin ipuçlarını parçalar halinde ve çok daha görselleştirilmiş olarak görmesiydi. Serideki diğer filmlere de atıfta bulunulmuş. Clear Rivers Water ve otobüsün üzerindeki 180 yazısıyla 1. filme, hastanedeki hastanın adının Suby olması ile 2. filme (Dedektif Suby) ve Mckinley Yarış Pisti ile 3. filme gönderme olmuş.
Son olarak filmde tek hoşuma giden şey filmin girişindeki jenerikte seri boyunca meydana gelen ölümlerin iskelet üzerinde gösterilerek hatırlatılması oldu. Keyifli olmuş. Seriyi devam ettirmek için izlenebilir onun haricinde hayal kırıklığı.
Hanife Ozturk
Hanife Ozturk

27 Nisan 2023 tarihinde eklendi
1 Gayet güzeldi ama bu filim ama bu bir rezalet gerçekten ölümler aşırı saçma hayala gücü desen yok oyunculuk desen ortalama kısacası çok kötü
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

4 Kasım 2012 tarihinde eklendi
Serinin artık bıkkınlık vermeye başlayıp,yavaş yavaş sinirleri de bozması bu filmle başlamıştı.Üçüncüden farkı o orijinal! ölüm sahnelerine tekrardan ağırlık verilmesi.Ne kadar paragöz ve samimiyetsiz bir işle karşı karşıya olduğumuz her karesine sinmiş adeta.
jamesbond-2
jamesbond-2

19 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
Kısa süren bir film zaman kaybı diyemem ama ölümler çok kanlıydı ve artık aynı konu baydı daha fazla uzatılmasın
Amir Han
Amir Han

11 Haziran 2012 tarihinde eklendi
Serinin en fazla gişe hasılatı getiren filmi. Serinin ilk ve ikincisini beğenmiş üçüncüsünün cılızlığı ve gereksizliğinden bahsetmiştim. Yapımcılar beni izlemiş olabilir:) Çünkü serinin en zayıf halkası olan 3.nün yönetmeni James Wong yerine tekrar David Ellis'te karar kılmışlar ve çokta doğru ve yerinde bir hamle olmuş. Havuz ve yürüyen merdiven sahnesi hem espritüel hemde dehşetengiz bir kurgu ile izleyicinin gözbebeklerinde flash etkisi yaratıyor. Bu seferki oyuncu kadrosu daha göze sempatik gelen oyunculardan kurulu. Filmde heyecan had safhada finale kadar dinmiyor. Mutlaka izleyin.
Engin Yüksel
Engin Yüksel

22 Ocak 2012 tarihinde eklendi
kendini tekrarlayan bir seri filmi olmaktan öteye geçememiş 2,5/5
Ilknur K
Ilknur K

14 Aralık 2011 tarihinde eklendi
saçmalıklarla dolu ölüm sahneleri ve gereksiz bir devam filmi. birinci ve ikinci filmlerde olabilecek ölüm sahneleri vardı en azından. şimdi ise iğrençleşmek adına her saçmalığı düşünmüşler.
kemerlee
kemerlee

8 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Uzak ara serinin en kötü bölümü sırf 3D sahneler olsun diye çekilmiş her türlü klişenin kullanıldığı hatta eski serilerdeki ölümlerin taklit edildiği çok kötü bir film. 10/3
Augustus-2
Augustus-2

3 Şubat 2011 tarihinde eklendi
zorlama bir senaryo olmuş
volkanick
volkanick

24 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Başlangıçta enteresan bulduğum ama artık -baydı- havasına geldiğim Son Durak serisinden sorumlu olan yapımcı-yönetmen ve senaristler umarım içlerinden birinin göreceği bir rüya ile bir kazadan yara olmadan kurtulurlar ve ölüm onları takipte kendi filmlerinde olduğu gibi başarılı olmaz.Bu iyi niyetlerimin karşılığı olarak kendilerinden taze fikirler üzerine kurulu başka filmler istiyorum.
l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

14 Kasım 2010 tarihinde eklendi
İlk üç bölüm kadar iyi değilse de, gene de seriyi sevenler için ideal bir film...
Lord-2
Lord-2

25 Eylül 2010 tarihinde eklendi
bence bu kadar kötü film değil 80 dakkanın nasıl geçtigini anlamadım 10/8
Burakrises
Burakrises

23 Eylül 2010 tarihinde eklendi
sırf önceki seri filmlerin sırtından geçinmeye çalışan bir film olmuş.filme sanki bütün bütçeyi parayı 3D ye ayırmışlarda başka hiçbirşeye para kalmamış gibi.o alev sahnesi falan çok kötü yapılmış :(son olarakta filmi izleyecekseniz altyazı seçeneğiyle izleyin. yani ben tüm filmleri dublajlı izleyi seven birisi olarak söylüyorum bunu. dublajı baştan sağma yapılmış. 10/6
jason-2
jason-2

27 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
hiç beğenmedim diğer filmlerin gerisinde kalmış 3.filmi beğenmiştim ama 4. film 3.filmi yakalayamamış
_denizo_
_denizo_

14 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Yok artık dedirtecek tarzda saçma sapan ölümler. Neden bütün ölenlerin içi dışına çıkmak zorunda.