Dogville
4,1

uurLcn
uurLcn

30 Ekim 2011 tarihinde eklendi
kendi yorumumu paylasmadan önce, filmi izledikten sonra itü sözlükte film hakkinda girilmis bir entry hosuma gitti onu yazmak istiyorum:
"tek kelimeyle süper bir film.yapilacak en büyük hata ilk yarim saatte filmden sikilip,filmi izlemekten vazgeçilmesidir.basli basina ayar bir film,defalarca izleyecegim filmler arasinda yerini almis muhtesem bir film.nicole kidman da öyle bir oynamis ki..."
(poloxis, 27.03.2004 03:38)

evet bundan 2 ay kadar önce bir arkadasimdan aldim filmi, "iyimis diye duydum" demisti o gece. bos kalinca açtim filmi biraz izledim, sardi aslinda ama kapattim o zaman agir akmasindan olacak. entryde dedigi gibi ilk yarimsaatte hükmünü vermistim ama kiyamadim silmedim, baska zaman izlerim dedim. ve evet, bu gece yaptim bunu. izledim ve 2 saattir düsünüyorum ben nasil bir hayvanmisim! silseydim birseylerden eksik kalacakmisim meger, farkedememisim. MÜKEMMEL bir film olmakla birlikte , sanirsam çekim teknigiyle yönetmenine has, baska bir örnegi bulunmayan(en azindan ben rastlamadim) bir eser. yani arti bir kurgu sunmuyor adam size. her gün herhangi bir yerde olabilecek birkaç olaydan, belli basli fotograflari birlestirmis, seti evleri nasil tasarladiysa, insanlarin dönüp bakmadigi bu gerçekleri tüm çiplakligiyla gözümüzün içine sokmus. Aferin Lars von Trier, sevdim seni taktir ettim. sirf bu yorum için üye oldum, ilk yorumumu bu filme yazdim, bu filmin üzerine içimi azda olsa dökmesem uyuyamazdim çünkü.
Helal olsun Lars von Trier, helal olsun sana. Sonda tam istedigim gibiydi , ne mi oldu? açin izleyin arkadasim!
napitexfilm
napitexfilm

9 Mart 2011 tarihinde eklendi
tamamıyla oyunculuk performansına yönelik ve bence mükemmel bir film
twisted123
twisted123

10 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Hem sinema, hem tiyatro tadında biraz yönetmenin biraz izleyicinin hayal gücü ile harmanlanmış Lars von Trierin en sevdiğim filmlerinden biri. İlk başta biraz monoton işlenmiş ancak sonunda iyi ki izledim dedirttirecek bir film. Devami Manderlay, ayni tadi vermiyor ne yazik ki. Kidman çok iyi bir seçim.
rudeonerudeone
rudeonerudeone

27 Mart 2010 tarihinde eklendi
feci bir film.lars von triere bağlanmanızı,takip etmenizi ve sırada neler yapacak diye sabırsızlıkla beklemenizi sağlayacak dogville.bir kere herşeyden önce teknik inanılmaz deneysel ve inanılmaz ilgi çekici.ilk saniyeden son saniyeye kadar sürekli hayran kalıyorsunuz ve sürekli yeni bir ayrıntı keşfediyorsunuz.izlenmesi gereken bir eser lars von trierden,önceden izlediğim filmleri olmuştu ama aralarında bir numara bu.insana,topluma,ahlaka dair harika tespitler,harika anlatımlar.son derece etkileyici.bu yönetmen çok farklı.kendine özgü tarzı çok belirgin.sinema sanatı işte budur diyorsunuz pek çok işinde.dogville hakkında fazla konuşmak istemiyorum,izlemeniz lazım.ve o finaline gelince...o kadar farklı düşünceler sarıyor ki aklınızı,yönetmenin yapmak istediğine,anlatmak istediğine o kadar çarpıcı bir şekilde tanık oluyorsunuz ki...belki de sinema tarihine bir şekilde geçmesi gereken bir final.sade gibi durur,şatafatlı değildir ama derinden etkiler.son 15dakika tam anlamıyla doruğa çıkıyor dogville.bu film izlenir.üzerine konuşulur.
Meet-in
Meet-in

4 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Lars Von Trieri keşfettiğim filmdir.Film çok uzun olmasına rağmen beni kendi içine çok çabuk çekti.Tiyatral bir havada geçmeside filme apayrı bir tat vermiş doğrusu.Konusu ve işlenişi itibariyle son derce başarılı favori filmlerimin arasına girebilecek nitelikte bir filmdi.9/10
ozer-can
ozer-can

17 Aralık 2009 tarihinde eklendi
Gercekten güzel süper bir eleştiri, filmin başına aladanıp filmi kapatmayın derim, tamamiyle insana vurgu yapılıyo insan ve toplum anlayışı güzel bir şekilde eleştirilmiş yönetmen mükemmel bir şekilde filmin sonunu herkesin begenmesini saglayarak bir anlamdada burda seyirciyi eleştiriyo herkesin bitmesini istedigi sonda bitirerek
Birkaç söz daha ilave söylemek gerekirse yonetmen yaratmış oldugu o kucucuk sahneyi cok guzel bir sekılde bütün dunya olarak karsımıza cıkarmış sistemin ne kadar bencil olabileceğinden bazılarımızın veya hepimizin dogru sandıklarının aslında sömürüden baska bişey olmadıgını aynı zamandada aynanın diger tarafındakinin ne kadar çaresiz, sistem karşısında hiçbirsey yapamamasını çok iyi vurgulamış.
Ilknur K
Ilknur K

15 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Bu baştan sona sanat kokan bir film. Ayrıca insanlık dersi veren. İnsanlık o kadar da yaşanılası zor bişey olmadığı halde neden insanların bunu bu kadar zora soktuğunu anlatıyor. Düşene birde sen vur deyimi bu filmden başka hiçbiryerde bukadar güzel anlatılmazdı herhalde. 10/9 oyuncular bir harika.
budamibasimagelecekidi
budamibasimagelecekidi

11 Aralık 2008 tarihinde eklendi
İnsan psikolojisinin derinlerine bir yolculuk... Lars Von Trier yine ters köşeye yatırdı bizi...
sandokahn
sandokahn

22 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
bir de, 'başlarda biraz sıkıcı' demeseniz artık. lütfen. kullanmayın şu kelimeyi. ne demek sıkıcı? aksiyon ya da macera filmi mi yorumluyorsunuz? kovalamaca yahut kaçış filmi mi bu? Nicolas Cagei izliyorsanız, Van Damme yahut Stalloneyi izliyorsanız sıkılmaktan şikayet edebilirsiniz. ama böylesi özgün çalışmalar ve başyapıtlar için kullanmayalım bu anlamsız ifadeyi. lütfen!
misscaprice
misscaprice

13 Nisan 2008 tarihinde eklendi
"İzlenmesi gereken filmlerden.." Evet, biraz ağır, yorucu, fazlasıyla sabır gerektiriyor, doğru.. Fakat film bittiğinde hissettikleriniz, düşünceleriniz, yorumunuz eminim "iyi ki izlemişim" olacak..
emossss
emossss

20 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Güç önemli birşey bunu anladım
O pısırık, korkak Tom'da neydi öyle
İnsanlar sahte gülüşlerle birbirini kandırmasın. 10/8
maximus-3-1
maximus-3-1

20 Ocak 2008 tarihinde eklendi
10 üzerinden 9.Tıpkı Stanley Kubrick'in "Otomatik Portakal"ı gibi farklı bir film.Yönetmen adeta "Dekor önemli değil.Önemli olan konu.Kibrit kutusunda bile film çekerim.Ben adamı zekamla döverim" diyor adeta:)Dövmesede film çarpıyor zaten:)Ama sabırla izlenmesi gerekiyor.Ayrıca devam filmi olan "Manderley" biraz sönük kalıyor "Dogville"nin yanında.
ozguroktay06
ozguroktay06

1 Ocak 2008 tarihinde eklendi
insanın günahlı doğasının en yalın anlatımı...bu amerikanın gerçeği değil bu tüm dünyanın gerçeği...aksini düşünmek tom gibi davranmak olur...mükemmel...
august-king
august-king

12 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Tiyatroyla arası iyi olmayan açıkçası tiyatroyu pek de sevmeyen biriyim... Sinema her yönüyle bana daha çekici gelmiştir.Tamam bu filmde bir tiyatro havası var fakat bu filmi tam olarak tiyatroyla bütünleştirmek tiyatronun bir yansıması olarak görmek de yanlış olur.Filmin başlarında gözlerim mekan çeşitliliği aradı ne de olsa hep aynı yerde dönen sahneler beni biraz gerdi ama bu sadece ilk 40-45 dk. için geçerli inanın filmin ilk bölümlerini izlemeye tahammül edebilirseniz ilerleyen bölümlerde bunun karşılığını alacaksınız.Sıkıcılık yerini şiddetli bir merak unsuruna bırakacak ve harika bir sonla sizi ödüllendirecek.Nicole Kidman’ın gözüme en güzel göründüğü film diyebilirim oyunculuğu da başarılı...Şunu da söylemek istiyorum ki yine de bu filmin gerçek mekanlar kullanılarak çekilmesini isterdim tamam farklı bir tarz ve hayalgücünün yoğun bastığı bir senaryo ve yönetmenlik...ama çok riskli...Mekanın ve görselliğin sinema için ne kadar önemli olduğunu bu filmden sonra bir kez daha anlayacaksınız ama her şeye rağmen farklı üslubuyla mutlaka izlenilmesi gerektiğini düşünüyorum.10/8
beck31
beck31

12 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Basta sıkıcı gelebiliyor ama daha sonra oyle bir kapiliyorsunuz ki sonunda sok oluyorsunuz bu yuzden bu yorumlara bakmadan izlemeniz daha iyi tabiki = ) Trier in bir baska basyapiti, muhtesem bir film 10/9