Sil Baştan
4,4

Cihan
Cihan

22 Ocak 2024 tarihinde eklendi
kusursuz ve tekrar tekrar izlemek isteyeceğim bi film.
ilk izlediğimin üstünden 8 yıl geçti neden şuan bu kalitede filmler çıkmıyor?
Mustafamervekerem
Mustafamervekerem

3 Mayıs 2022 tarihinde eklendi
Afişi dolayısı ile yıllardır izlemek için ertelediğim bir filmdi. İzledikten sonra ''keşke daha erken izleseydim'' derken buldum kendimi. Ne denilebilir tek kelime ile mükemmel.
Arda Kazaz
Arda Kazaz

6 Ocak 2022 tarihinde eklendi
Bu filmde kendimi buluyorum hayatımda izlediğim en iyi film. Karakterler olsun hikaye olsun şarkıları olsun her şeyi ile hayatımda izlediğim en iyi filmdir.
Gül Yankı ERDÖNMEZ
Gül Yankı ERDÖNMEZ

16 Aralık 2020 tarihinde eklendi
Anılarını silebilmek var olsaydı silebilir miydin ? ... hafızanı kaybetmekten, birilerini, bir şeyleri unutmaktan korktuğun oldu mu hiç?
Günümüzde hafızamızı silme işlemi olsa birçok kişinin unutmak isteyeceği travmalar vardır ama unutmak mı isteriz yoksa o anı önemsememek mi ? Hangi ilişkinin bitişi mutlu olabilir ? Hangi bitiş hangi vazgeçiş insana haz verebilir? Duygular varsa Elbette hiçbiri.
Sil baştan filmini son birkaç yıldır izlememiş olsamda hayatım boyunca 10 defa izlemişimdir sanırım.. her izlediğimde yaşıma ve yaşadıklarıma bağlı olarak hissettiklerimde filmde gördüklerimle birlikte evriliyor.. yıllar öncesinde 2 çiftin tatlı ilişkileri dikkatimi çekerken şimdilerde film izlerken düşündüğüm anıların silinmesi hatta aizheimer olma korkusu.. ya hayat arkadaşımla anılarımı kaybetme endişesi.. kötü veya yüzümüzde gülümseme yaratan o anılarımız.. bizi biz yapan şeyler değil mi?
Hayatımızı şekillendiren, bugün biz olmamızı sağlayan aslında bizi eviren şeyler değil mi?
Sil baştan her izlediğimde biraz daha büyümemi sağlayan, her defasında bambaşka hisler uyandıran ve her defasında anılarıma sıkıca sarılmamı sağlayan olağanüstü bir film...
Bahadır Ö.
Bahadır Ö.

2 Ocak 2018 tarihinde eklendi
clem,joel'a hatıraları silinirken "gelmesini istediği yeri" söylemişti. Peki clem nasıl olup da o gün o sahile gitmişti ?
Orası tanıştıkları yerdi.
Joel da ,clem hatıralarını silerken ona söylemiş olabilir miydi :)
Hafızası silinirken Çaresizlik içinde çırpınışları çok duygusaldı.
Harika bir film. Bazen filmdeki karakter olasın geliyor mu :)
Sentetik Yazar
Sentetik Yazar

19 Ocak 2016 tarihinde eklendi
''Unutkanlar şanslıdır çünkü hatalarının derdini çekmezler..''.Sil Baştan her insanda yeniden başlamak anlamına gelir sanırsam.Evet bu filmde de yeniden başlamak ama biraz farklı ve acı türden...Film dram, bilim kurgu ve romantik türündedir.Yer yer anlaşılmayı zorlaştıran bir hale bürünmüş olan film En İyi Özgün Senaryo Akademi ödülünü kapmış.Filmin senaristi aynı zamanda yönetmeni olan Michel Gondry..Bu yönetmenin çektiği veya senaristliğini üstlendiği bir filmi ilk defa izledim.Gayette başarılı buldum.Özellikle sıra-dışı bir senaryosu var.Zaten bunun ödülünü de kapmıştır.Filmin başrolünde Jim Carrey ve Kate Winslet yer almaktadır. Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Tom Wilkinson, Elijah Wood filmde diğer rol alan oyuncular.Jim Carrey'nin yer yer filmi kurtardığı bir yapım.Ayrıca Kate Winslet ile uyumu da çok iyiydi.Filmin konusu ise birbirinden çok farklı iki insan olan Clementine ve Joel'in sarpa saran ilişkisi sonrası hafızalarını sildirmelerini anlatıyor.Kötü ve unutmak istedikleri anıları olan arkadaşların ''Ahh ulan keşke'' diyeceği bir yapıt..Keşkelerin sonucunu da gösteren bir yapıt.Hikayesiyle sıra-dışı ve büyüleyici bir film.Oyunculuk üst düzey olmuş.Fakat bu tür filmler belli bir kitleye hitap eder.Filmin bana hitap ettiğini söyleyebilirim.Fakat kurgusu sanatsal olarak değerlendirilirse filme verilen puanı haklı çıkartıyor.Dram, romantik ve bilim kurgu filmleri sevenlerin izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum.Diğerleri uzak dursun...
Yusuf E.
Yusuf E.

9 Temmuz 2015 tarihinde eklendi
Film gerçekten muhteşem.Ölmeden önce izlenmesi gereken filmler arasında.Zaten Kate winslet varsa olay bitmiştir.Bunun yanında little miss sunshine ve forest gump ı da izlerseniz gerçekten hayata bakış açınız değişebilir.
fthslmz21
fthslmz21

2 Kasım 2010 tarihinde eklendi
resetle kardesım sen bence kendını bu fılme kotu dıyorsan kendı zevkıne gore bı fılm ızle o zman..cok ıyı bır fılmdı bence.sıradan degıl fılm alıp goturuyor bır dakıka sonra ne olacak nıye dusnuyor ınsan 10/10 :)
bulut743
bulut743

28 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
mükemmlel bir film sıradışı
basouekin
basouekin

31 Mart 2010 tarihinde eklendi
bu filmi bazı kişiler çok beğenirken bazı kişiler de çok sıkıcı bulur. ben çok beğenenlerdenim. müthiş oyuncu kadrosu hakkını vermiş doğrusu. ilginç bir de konusu var tabi. clementine karakterini özellikle çok beğendim .izlediğim en iyi romantik komedi filmi .. kaçırmayın derim.. ( yalnız izlerseniz daha çok keyif alırsınız )
VcdSamimiyeti
VcdSamimiyeti

30 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Vay vay vay !Şu senaryonun mükemmelliğine,şu yönetmenin işine bakın !Oyunculuklarına,verdiği mesaja bakın !Kusursuz bir film,dikkatle izlenmesi gerek,özellikle replikleri ve sahnelerden gelen sinyalleri kapmanız gerekiyor.Oyunculuklarda bir ayrıydı,jim carreynin sadece komedi adamı olmadığını görüyoruz,gerçekten mükemmel bir oyuncu.Hayatta yaptığımız hataları kafamızdan silebilsek,hiç hatırlamasak,o hataları tekrar yapma olanağımız gidiyormu yani ?Mükemmel bir önerme,kusursuz bir film!10/10
ayhankaraaslan
ayhankaraaslan

4 Ocak 2010 tarihinde eklendi
filmi yeni izledim. nutkum tutuldu. işte film budur. baştan sona müthiş bir hikaye, olağanüstü bir kurgu. bir insan nasıl böyle bir senaryo yazabilir, gerçekten muhteşem. 10/10
cool-tr06
cool-tr06

14 Ekim 2009 tarihinde eklendi
filmin orjinal konusu ilginç flashbackleri filmi muhteşeme yakın hale getirmiş. sonu başından belli olan bir filmde acaba ne olacak diye beklemek heyecan vericiydi gerçektende.
jim carrey hakkında söylenecek çok şey var ama bana mı düşmüş bütün dünya övüyor zaten diyorum ve geçiyorum, kesinlikle izlenmesi gereken bir film, izleyin...
ufuxcan
ufuxcan

5 Ekim 2009 tarihinde eklendi
...ne mutludur sucsuz bakirenin dostlari,
unutulan dunyadan, dunya unuturken,
lekesiz zihnin sonsuz gun işigi,
her dua kabul olunmu$,
ve her istek birakilmiş... repliği ile yutkunduran bir başyapıt. mutlulukların bile mutlu sonla bitebildiklerini hatırlatan bir şaheser. 10/10
gokhanuzun89
gokhanuzun89

18 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Müthiş bir film... Kesinlikle dramatizmin doruklarına ulaşılmış bu filmde ve bazı şeyleri cok iyi sorgulatıyor kendimize...