Tepenin Gözleri

Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

13 Ocak 2017 tarihinde eklendi
KORKU TÜRÜNÜN EN İYİLERİNDEN 4 X 4 LÜK

Gerçekleşen ilk ölümler,kurbanlarımızın kapana kısıldıkları kaza sahnesi olsun ve devamında gelişen hayatta kalma müdalesi ve gördüğünüz ölüm sahneleri olsun hepsi birbirinden etkileyiciydi. .İnsanın izlerken off çekmesine sebep olan türden olmuştu..Bir an bile gözümü kırpmadan izledim filmi diyebiliri m..Sanki oturduğunuz yere çivileniyorsunuz..Doug karakterinin filmin başlarındaki pısırıklığına sinir oluyorsunuz..Ama kendini affettirmesini biliyor film ilerledikçe:)Sevdiklerine yapılan kötüklerin sonunda onun içinden çıkan gözü kara başka bir Doug izliyorsunuz..Tam olması gerektiği yani beklediğim gibi..Çoğu filmde kurtulmak isteselerde bunun için hiçbir şey yapmayan insanlar izledim..Bu film diğerlerine göre biraz farklıydı benim için..En azından herkesin cesareti vardı bişeyler yapıp hayatta kalmak için..Kimse kös kös oturup ölümü beklemedi..Bu da artı puandır film için benden..Mücadelesiz filmlerden nefret ediyorum çünkü..Bu arada filmdeki köpeğimizi unutmayalım filmin en büyük kahramanlarından biride oydu bence Mutantlarımız her zamanki çirkinlikleriyle formlarının zirvesindeydiler..Vahşilikleri ve acımasız oluşlarıyla yine kendilerinden nefret ettirmeyi başarabildiler..Dolu dolu her saniyesinde gerilimi yaşayabildiğiniz türünün en iyi örneklerinden diyebilirim..Son derece başarılı bir filmdi

Kısa süre önce vefat eden Wes Craven'in 1977 yılındaki filminin Alexandre Aja tarafından 2006 yılında Remake edilmesi harika olmuş.Genellikle bu tarz filmler tutmayıp,beklentilerin altında kalsada Tepenin Gözleri hakkında böyle bir yorum yapmak çok acımasız olucaktır,Cravenin filmini izlemedim,ancak tek bir şey söyleyebilirim ki korku türünün en iyilerinden biri

Kurgu harika,nükleer deney sonucu devletin gazabına uğramış madencilerin hikayesi etkileyici,iğrenç olsalarda zaman zaman empati kurulması ilginç.Sadece iyi bir kurguya değil,harika müziklere sahip ve oyuncu kadrosu ve işleyişi ustaca.Alexandre Aja çekim yöntemleri ve mekansal başarısıyla harika bir iş çıkarmış,100 dakika boyunca gerilip,sinirden çatlıyorsunuz kesinlikle.Finali ise çok başarılı,her zaman amerikalı çocuklar kazanamaz maalesef,sisteme yönelik eleştirilerde ustaca,bizim ülkemizde böyle bir eleştiri yapmak,vatan haini damgası yemenize sebep olur.Oyuncu seçimleri de güzeldi.Aaron Stanford'dan kaliteli bir oyuncu performansı izledik,Makyajlarda on numara olmuş

Bu türü sevenlerin bayılacağı,kan veya vahşet sevmeyen izleyicilerin bile gerilimi sonuna kadar hissedeceği çok başarılı bir film.Kesinlikle izleyin
sinema
1 ziyaretçi
17 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
Gerçekten harika bir film bir yandan gerilim ve heyecanı hissederken diğer yandan dram ağı basıyor... 9/10
okan1903
okan1903

19 Ocak 2011 tarihinde eklendi
izledigim en iyi korku korku-gerilim filmlerinden bi tanesi.Yıllar önce izlemiştim...
Korku-gerilim sevenleri tatmin edecek bir yapım.

10 üzeirnden 8
55ercument55
55ercument55

17 Eylül 2010 tarihinde eklendi
dokuzz puan alması gereken bi film güzel konulu kalite film
ahmethikaye
ahmethikaye

24 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Film bi korku filminin illaki olağan üstü bir olaya dayanması rutininden çıkıyor. Nükleer silahların denendiği bir bölgede çalışan madencilerin saklandıktan sonra mutasyona uğramaları ve haklı olarak insanlardan intikam almaları mantıklı bir hikaye ortaya çıkarmış. Ayrıca oyunculuk mükemmel ve filmde kesinlikle acımasızlığı görebilirsiniz... 10/9
pink-panther06
pink-panther06

18 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
konusu çok güzel eskilere dayanıyo ;) verilmek istenen mesaj çok harika ;)
Ilknur K
Ilknur K

29 Eylül 2008 tarihinde eklendi
bu ikinci yorumum, bu film bir harika. sizi geriyor, yetmiyor birde bazı dram sahneleri ile size acı çektiriyor. bir insanın gözü önünde ailesinin nasıl yok oluşunu izleyeceksiniz. korku,gerilim,vahşet için bu film izlenir. 10/9
sinema
1 ziyaretçi
24 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
konusu ve sahneleriyle izleyiciyi sıkmıyor 9/10
filmdenanlar
filmdenanlar

21 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
film gerçekten seyirciyi hem korku hem de fazlasıyla gerilime doyuran,konu olarak karavanla seyahat eden bir ailenin(ki çölde seyahat filme müthiş bir egzotizm katmış) tepenin gözlerinde yaşayan mutantlar la mücadelesini anlatıyor.bu tür mutantlı film severler için gerçekten mükkemmel bir film.
uykuya-son
uykuya-son

29 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
kanlı ama çok etkileyici şok edici bir film harika korku filmi izlemek istiyorsanız mutlaka deneyin
alba42
alba42

25 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Etkileyici bir film.Sizi ekrana kitliyor.Daha fazla puanı hakediyor diyebilirim.İzlemelisiniz bu filmi.
ayberkxxx
ayberkxxx

24 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
tek kelimeyle harika bir filmdi bu filmi beğenmeyenlere artık ne derim bilmem kesinlikle izleyin 10/9
jasonbiggs
jasonbiggs

14 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
film gerçekten harikaydı ve mantıklıydı.çünkü burdaki kişiler şeytan cin gibi bişey deildi.radyasyon sonucu oluşmuş insanlardı ve film bence gerilim filmiydi korku filmi deil.gerilim ve irençlik istiyosanız bu filmde bulabilirsiniz;)
morientes85
morientes85

2 Mart 2008 tarihinde eklendi
şimdiye kadar izlediğim en iyi ilk on filmmin arasına rahatlıkla girer bu filmi beğenmeyenler gitsin animasyon filmi izlesin filmdeki gözlüklü adamın mutantlarla savaşması ve çocoğunu kortarması harikaydı
aysan86
aysan86

24 Aralık 2007 tarihinde eklendi
çok olağanüstü bir senaryosu felan yok ama,,film boyunca geril geril geriliyosun :)