Hesabım
    Christopher Nolan'ın Yeni Filmi Oppenheimer'da Kimler Var?

    Biyografi filminde oynadığı açıklanan ünlü isimler hangileri?

    Hayranlar ve eleştirmenler, beğenilen yönetmen Christopher Nolan ile ilgili herhangi bir haber için her zaman heyecan duyarlar. Neyse ki, bir sonraki uzun metrajlı filmi Oppenheimer, şu anda post prodüksiyon aşamasında ve 2023'te vizyona girecek. Bu, Amerikalı bilim adamı J. Robert Oppenheimer'ın ve II. Dünya Savaşı sırasında atom bombasını geliştirmesinin hikayesi.

    Nolan, filmleriyle ilgili ayrıntıların sızdırılmasını engelleme eğiliminde, ancak, oyuncu seçimi konusunda birkaç duyuru yapıldı. Bu aktörlerin çoğu Nolan'la ilk kez (ve muhtemelen sonuncusu değil) çalışıyor ve önemli fizikçileri oynuyorlar. İlginçtir ki, Nolan'ın filmlerinde her zaman oynayacak bir rolü olan Michael Caine'den şimdiye kadar hiç bahsedilmedi.

    Caine ve bazı isimler için Interstellar'daki Matt Damon gibi, insanların beklemediği ve salonda heyecanlanacakları bazı sürprizler olabilir. Bu sürprizi film vizyona girdiğinde öğreneceğiz ama şimdilik açıklanan isimler de oldukça heyecan verici. Biribirnden önemşi yıldızlar, Oscar ödüllü isimler ve çok daha fazlası Oppenheimer'da!

    Cillian Murphy

    Cillian Murphy  Murphy, baş karakter Oppenheimer'ı oynayacak. O, "atom bombasının babası" olarak bilinen bir Alman bilim adamıydı ve 1945'te New Mexico'daki ünlü Trinity testi ile birlikte Manhattan Projesi'nde merkezi bir figürdü. Bu Murphy ve Nolan arasındaki altıncı işbirliğini işaret edecek, ancak Murphy'nin yönetmenin filmlerinden herhangi birinde ilk başrolü olacak. Murphy daha önce Nolan'ın Dunkirk ve Inception'ındaydı, ancak çoğu insan onu Dark Knight üçlemesiyle tanıyor.

    Emily Blunt

    Emily Blunt Başarılı aktris, baş karakterin karısı olan Katherine (Kitty) Oppenheimer rolünü üstleniyor. Alman-Amerikalı bir biyolog ve Komünist Parti üyesi. Bu, Blunt'ın Nolan'la birlikte çalıştığı ilk filmi olacak. Ancak, yakın zamanda A Quiet Place Part II'da onunla birlikte rol aldığı için Cillian Murphy ile çalışmaya yabancı değil. İkisi arasında harika bir kimya olması gerektiği için bu mükemmel bir seçim.

    Florence Pugh

    Florence Pugh Gelecek vadeden oyuncu, Jean Tatlock rolünü üstlenecek. Tatlock, Amerikalı bir psikiyatrist ve Oppenheimer'ın uzun zamandır kız arkadaşıydı. Kitty gibi o da bir Komünist Parti üyesiydi. Pugh bu rolle ilk çıkışını bir Nolan filminde yapacak. Midsommar yıldızı, Little Women filmiyle 2019 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi. Daha yakın zamanlarda, Pugh, Black Widow'un kız kardeşi Yelena'yı oynadığı filmle MCU'nun ilerlemesinin büyük bir parçası gibi görünüyor.

    Robert Downey Jr.

    Robert Downey Jr. Lewis Strauss karakterini, Avengers'ın süperstarı oynayacak. Strauss, Amerikalı bir iş adamı ve deniz subayıydı. Daha da önemlisi, Atom Enerjisi Komisyonu (AEC) için çalıştı ve atom sırlarını koruma ihtiyacını görerek hidrojen bombasının geliştirilmesine karşıydı. Downey Jr., elbette, en çok MCU'daki Iron Man rolüyle tanınır. Christopher Nolan'la ilk ortaklığı olmasının yanı sıra, Strauss'un görüşlerine göre filmin antagonisti olarak göründüğü için bu onun için farklı bir rol olacak gibi görünüyor. Onunla Murphy arasında kuşkusuz bazı zorlayıcı sahneler olacak.

    Kenneth Branagh

    Kenneth Branagh Branagh'ın filmdeki rolü şu anda bilinmiyor. Ancak, Dunkirk ve Tenet'te büyük bir isim olduğu için Nolan ile çalışmaya yabancı değil. Branagh, İrlanda filmi Belfast için En İyi Orijinal Senaryo da dahil olmak üzere kamera arkasında çok sayıda ödül kazandı ve My Week With Marilyn'deki destekleyici rolüyle aday gösterildi. Yönetmen, Doğu Ekspresinde Cinayet ve devamı olan Nil'de Ölüm'deki Hercule Poirot rolüyle tanınmaktadır.

    Matt Damon

    Matt Damon Bostonlu aktör, Leslie Groves Jr.'u oynayacak. Groves bir mühendisti ve 1942'de Manhattan Projesi'nin sorumluluğunu üstlendi. Damon, Nolan'ın Interstellar filminde sürpriz bir rol üstlendi, bu yüzden ünlü yönetmenle çalışmaya yabancı değil. Ayrıca, The Adjustment Bureau'da romantik bir ilişki sürdürdükleri için Emily Blunt ile çalışmaya da yabancı değil. İkisi arasında bazı dinamik sahneler olabilir!

    Gary Oldman

    Gary Oldman Gary Oldman'ın rolü bilinmiyor. Branagh gibi, daha önce Nolan'la, özellikle de Kara Şövalye Üçlemesi'nde Jim Gordon olarak çalışmıştı. Gary Oldman'ın 100'ün üzerinde oyunculuk performansı var ve hatta 2017'de Darkest Hour'daki Winston Churchill rolüyle Oscar kazandı. Çok uyumlu bir karakter oyuncusu olarak Oldman'ın oynadığı rol kesinlikle mükemmel.

    Rami Malek

    Rami Malek Bir başka bilinmeyen rol, bu sefer Rami Malek'in. Kim olarak rol alırsa alsın, Nolan onun içindeki en iyiyi ortaya çıkaracağından emin. Malek'in 2018 yapımı Bohemian Rhapsody filmindeki Freddy Mercury rolündeki Oscar ödüllü performansı, onun ne kadar çok yönlü olabileceğini gösteriyor. Örneğin, Küçük Şeyler'deki gibi iyi bir adamı veya Ölmek İçin Zaman Yok'taki en son performansı gibi kötü bir adamı oynayabilir.

    Casey Affleck

    Casey Affleck Bu, Affleck'in daha önce Interstellar'da çalıştıkları için Christopher Nolan ile yaptığı ikinci işbirliği olacak. Affleck ikinci Oscar'ı için bir fırsat arayacak. İlk ödülünü 2016'daki Manchester By the Sea için En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde kazandı. O ve Rami Malek daha önce Ain't Them Bodies Saints'te birlikte rol aldı.

    Josh Hartnett

    Josh Hartnett Black Hawk Down yıldızı, bu filmde Ernest Lawrence rolünü üstlenecek. Lawrence bir nükleer fizikçiydi ve siklotronu (bir tür parçacık hızlandırıcısı) icat etmesiyle tanınır. Hartnett daha önce Nolan'la çalışmadı. Ancak, Kara Şövalye Üçlemesi'ndeki Batman rolü için üzülerek reddettiği üç finalistten biriydi.

    Jason Clarke

    Jason Clarke Diğer birçok aktör gibi, Clarke'ın rolü şu anda bilinmiyor. Bu, A-list direktörüyle çalıştığı ilk projesi olacak. Avustralya doğumlu oyuncu, Dawn of the Planet of the Apes ve Terminator: Genisys gibi aksiyon filmlerinden, 2019 korku uyarlaması Pet Sematary'ye kadar her türden birçok filmde yer aldı. Böyle bir deneyimle, muhtemelen bu dramada başarılı olacaktır.

    Dane DeHaan

    Dane DeHaan DeHaan'ın biyografideki rolü de şu anda bilinmiyor. Filmde rol alan diğer aktörlerin çoğu gibi, DeHaan'ın Christopher Nolan ile ilk çalışması olacak. 36 yaşındaki oyuncunun neredeyse yirmi yıllık tecrübesi var. Diğer oyuncular, Florence Pugh ve Robert Downey Jr. gibi, DeHaan da Sony ile birlikte Marvel evreninin bir üyesi. The Amazing Spider-Man 2'de Harry Osborn'u canlandırdı.

    Josh Peck

    Josh Peck Kenneth Bainbridge'i Peck canlandıracak. Bainbridge, Harvard Üniversitesi'nde Ernest Lawrence gibi siklotron araştırmalarıyla ilgilenen bir fizikçiydi. Trinity testine tanık olduktan sonra, kendini nükleer testlere son vermeye adadı. Peck'in kariyerinin çoğu televizyonda, yani Drake & Josh (2004-2007) olsa da, Red Dawn'ın 2012 yapımı yeniden çevrimi gibi başrol oynadığı film deneyimi de var.

    Alden Ehrenreich

    Alden Ehrenreich Ehrenreich, Nolan'la ilk kez birlikte çalışacağı obiyografisinde bilinmeyen bir başka rolü oynayacak. Ehrenreich bu listedeki en genç aktör ama bu onun cansız bir özgeçmişi olduğu anlamına gelmiyor. Hail, Caesar'da tanınmış yönetmenler The Coen Brothers ve Ron Howard ile çalıştı ve Solo: A Star Wars Story'de başrolde yer aldı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top