Hesabım
    "G.I. Joe Evreni"yle Tanışmak İçin 10 Harika Yol

    Yeni başlayanlar için 10 yapımla G.I. Joe Evreni

    G.I. Joe Evreni, Hasbro'nun en başarılı serilerinden biri olmaya yıllar boyunca devam etti. Başlangıçta bir oyuncak serisiyken, tamamen askeri köklerinden gelen etkiyle büyük ölçüde aksiyon, bilim kurgu ve hatta bazı süper kahraman unsurlarını birleştiren bir şeye dönüşerek uluslararası bir fenomen haline geldi. Yeni gelen hayranlar için bu seriyi keşfetmenin birçok harika yolu var. İster ürünlerin kendileri, isterse klasik malzemelerin bir kısmı aracılığıyla olsun, seriye dahil olmanın birçok ilginç yolu var. Son yıllarda, canlı aksiyon filmleriyle yeni çizgi romanlar ortaya çıktı ve elbette Hasbro, gişe rekorları kırması muhtemel filmler için gözlerini yeni bir çağa yöneltti. Bir yandan da TV dünyasında yeni bir G.I Joe hareketi gelişebilir. Kısacası, uzun yıllar boyunca G.I. Joe yapımları izlemeye devam edeceğiz. Yakın zamanda gösterime giren Snake Eyes bunlardan sadece biri ama seriyle yeni tanışanlar ya da eksikleri olanlar olacaktır. Bu sebeple G.I. Joe Evreni'yle tanışmak için 10 harika yolu belirledik ve listeledik. 

    G.I Joe Oyuncakları

    G.I Joe Oyuncakları (1964 - günümüz)

    Her şey bu orijinal kreasyonlara dayanıyor. Çeşitli isimler aldılar ve hatta ünlü Action Man serisi de dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde değiştiler ama G.I. Joe markası her şeyden önce oyuncaklarındır.

    G.I. Joe: The Rise Of Cobra

    G.I. Joe: The Rise Of Cobra (G.I Joe: Kobra'nın Yükselişi)

    Yönetmen: Stephen Sommers

    Senarist: Stuart BeattieSkip Woods

    Oyuncular: Channing TatumMarlon WayansSienna Miller

    Tarihsel olarak serinin en iyi olmasa da en önemli filmi diyebiliriz. Snake Eyes'la tanışmak için de son filmle birlikte izlemekte fayda var.

    G.I. Joe: Retaliation

    G.I. Joe: Retaliation (G.I Joe: Misilleme)

    Yönetmen: Jon M. Chu

    Senarist: Rhett ReesePaul Wernick

    Oyuncular: Bruce WillisChanning TatumDwayne Johnson Bu filmde, Cobra Commander'a hak ettiği saygı gösterildi ve başarısız olan bazı kahramanlar hikayeden çıkarıldı.

    G.I. Joe: A Real American Hero

    G.I. Joe: A Real American Hero (1983-1986)

    Bu dizi, çocukların zekasını yakalayan bir animasyon dizisiydi. Oyuncak serisinin kendisinin yanı sıra, piyasaya sürülen bu dizi, uzun süreli bir oyuncak reklamı gibiydi ve olabildiğince çok G.I. Joe ürününü hikayesinde kullandı.

    G.I. Joe: The Movie

    G.I. Joe: The Movie (1987) Bu proje, evrendeki filmlerin ilki olan orijinal animasyon filmidir ve ilk serinin devamı niteliği taşır. The Movie, G.I. Joe'nun uzun metrajlı dünyasının adeta iskeletidir.

    G.I. Joe: A Real American Hero

    G.I. Joe: A Real American Hero - Marvel Comics (1982-1994)

    Orijinal oyuncak serisinin yanı sıra, ürünlerin kendilerini tanıtmaya ve ilgili karakterlerin bazılarını ortaya çıkarmaya yardımcı olacak bir çizgi roman serisi oluşturmak için de bir anlaşma yapıldı. Bu orijinal Marvel serisi, serinin ilerlemesini tanımlamada önemli bir yol kat etti.

    G.I. Joe

    G.I. Joe - IDW Comics (2019-2021)

    Hasbro, son yıllarda çok sayıda çizgi roman çalışması yaptırdı ama IDW serisi, modern çalışmaların dikkate değer bir parçası oldu. Karakterleri ve bu dünyayı işlemesi, 21. yüzyılı mükemmel bir şekilde ele alması ve yeni bir zemine ayak basması, klasik seriden ayrılmasını sağladı.

    G.I. Joe: Retaliation

    G.I. Joe: Renegades (2010-2011)

    Renegades, seriyi yeni bir kitleye ulaştırma, bazı kavramları modernize etme ve daha yeni animasyon teknikleri kullanarak, daha önce denenmemiş hikayeler anlatmaya çalışan yaratıcı bir girişimdi.

    G.I. Joe: Operation Blackout

    G.I. Joe: Operation Blackout (Video Oyunu) G.I Joe Evreni'ne ait pek fazla video oyunu yok ama bu, kesinlikle deneyimlenmesi gereken versiyonu.

    Snake Eyes

    Snake Eyes: G.I. Joe Origins

    Yönetmen: Robert Schwentke

    Senarist: Evan SpiliotopoulosAnna Waterhouse

    Oyuncular: Henry GoldingAndrew KojiÚrsula CorberóSnake Eyes, Hasbro'nun en yeni girişimi ve kesinlikle modern serilere en çok benzeyeni. Sinemada izleyip, G.I. Joe macerasına bu noktadan başlayabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top