Hesabım
    Michael Caine, Oyunculuğu Bıraktı Mı?

    88 yaşındaki oyuncu, emeklilik kararı hakkında konuştu

    Sir Michael Caine, yeni filmi Best Sellers'ın son filmi olacağını duyurdu. 17 Eylül'de vizyona giren filmde Caine, genç bir yayıncıyı desteklemek için son bir kitap turuna çıkan huysuz emekli bir yazar olan Harris Shaw'ı canlandırıyor. Caine, Aubrey Plaza, Scott Speedman, Ellen Wong ve Cary Elwes'in karşısında rol alıyor.

    88 yaşındaki oyuncu, son zamanlar Christopher Nolan'ın eserlerinde olmak üzere sayısız ikonik rolde yer aldı. Kara Şövalye üçlemesinde Alfred Pennyworth'ü oynamanın yanı sıra Caine, Inception ve Tenet'te de yer aldı. 1946'dan beri kariyerini sürdüren oyuncu ilk kez 50'lerin sonlarında hız kazanmaya başladı. Nolan'la çalışmadan önce, en büyük rollerinden bazıları, 1969'daki orijinal The Italian Job'da başrol oynamak, Brian De Palma'nın 1980'deki psiko-gerilim filmi Dressed to Kill'de Doktor Robert Elliott'ı canlandırmak ve kötü şöhretli devam filmi Jaws'ta ünlü "Hoagie" olarak görünmekti. Ayrıca, 1988'de Hannah and Her Sisters, 1999'da Cider House Rules performanslarıyla Oscar kazandı. İki ödülü dışında dört adaylığı daha bulunuyor.

    BBC Radyo programında konuşan Caine, oyunculuktan uzaklaşma kararını açıkladı; "Yeterince komik, gerçekten son filmim olduğu ortaya çıktı. Çünkü iki yıldır çalışmıyorum ve bacaklarımı etkileyen bir omurga problemim var, bu yüzden çok iyi yürüyemiyorum. Ayrıca, bir kitap yazdım, birkaç kitabı basılmış ve başarılı olmuş biriyim, yani artık oyuncu değilim, yazarım. Bu çok hoş, çünkü bir oyuncu olarak sabah altı buçukta kalkıp stüdyoya gitmeniz gerekiyor. Bir yazar olarak yataktan kalkmadan yazmaya başlayabilirsiniz. Sanırım iyi bir teklif gelse son filmim olurdu. İki yıldır dürüst olmak gerekirse teklif gelmiyor çünkü kimse benim yapmak istediğim filmleri yapmıyor. Ayrıca, 88 olduğumu biliyorsunuz. 88 yaşında bir başrol oyuncusuyla var olan ve dökülen senaryolar artık yok."

    Michael Caine'in ekran ağırlığı ve ikonik aksanı, yarattığı sonsuz izlenimlerde devam edecek. Elbette, gelecek film dünyasında kesinlikle özlenecek. Onun varlığı olmadan aynı olamayacak büyük ve küçük birçok film var. Ancak Caine'i 150'den fazla performansıyla gören ve sevenler, emekliliğini çoktan hak ettiğini iyi biliyorlar.

     

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top