Hesabım
    Will Smith, Akademi Üyeliğinden İstifa Etti

    Oscar Töreni'nde yaşanan skandalın etkileri devam ediyor

    Geçen pazar düzenlenen Oscar Töreni'nde Chris Rock'a saldırdıktan sonra olası ihraç veya uzaklaştırmayla karşı karşıya kalan Will Smith, bunun yerine Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden istifa etti. Hareket, aktörün kariyerinin en ciddi krizine bulaşmış olduğu ve Akademi Ödülleri'nin arkasındaki organizasyonun, kavgadan kaynaklanan yansımalarla başa çıkma girişimlerinde mücadele ettiği bir dönemde geldi.

    Smith, yaptığı açıklamada, eylemlerini "şoke edici, acı verici ve affedilemez" olarak nitelendirdi ve Akademi Yönetim Kurulu'nun uygun gördüğü ek sonuçları kabul edeceğini söyledi. Smith, "Yaraladıklarımın listesi uzun ve Chris'i, ailesini, sevgili arkadaşlarımın ve sevdiklerimin birçoğunu, orada bulunanları ve evdeki küresel izleyicileri içeriyor. Akademi'nin güvenine ihanet ettim. Diğer adayları ve kazananları olağanüstü çalışmalarını kutlama ve kutlanma fırsatından mahrum ettim. Kalbim kırık." dedi.

    Smith, eylemlerinin 94. Akademi Ödülleri'nde diğer kazananları gölgede bıraktığını da kabul etti. "Başarıları nedeniyle dikkati hak edenlere yeniden odaklanmak ve Akademi'nin filmdeki yaratıcılığı ve sanatı desteklemek için yaptığı inanılmaz işe geri dönmesine izin vermek istiyorum." diyerek sözlerini şöyle sonlandırdı: "Değişim zaman alır ve ben şiddetin mantığın önüne geçmesine bir daha asla izin vermememi sağlamak için çalışmayı taahhüt ediyorum.”

    Akademi Başkanı David Rubin yaptığı açıklamada, "Bay Will Smith'in Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden derhal istifasını aldık ve kabul ettik. Akademi'nin davranış standartlarını ihlal ettiği için Bay Smith aleyhindeki disiplin soruşturmalarımızı 18 Nisan'da planlanan bir sonraki yönetim kurulu toplantımızdan önce iletmeye devam edeceğiz." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top