Hesabım
    Akademi'den Will Smith'e Büyük Ceza

    Will Smith'i uzun bir süre törenlerde göremeyeceğiz

    Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Yönetim Kurulu, 94. Oscar Ödülleri yayını sırasında sunucu Chris Rock'a tokat atmasının ardından aktör Will Smith'in sonuçlarını tartışmak üzere cuma sabahı toplandı ve Smith'in 10 yıl boyunca Oscar dahil tüm Akademi etkinliklerinden men edilmesi yönünde oy kullandı. Geçen hafta Akademi'den istifa eden Smith, kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, "Akademi'nin kararını kabul ediyorum ve saygı duyuyorum." dedi.

    İşte Akademi'den yapılan açıklama: “94. Oscar Töreni, topluluğumuzda geçen yıl inanılmaz işler yapan birçok kişinin bir kutlamasıydı; Ancak, o anlar, Bay Smith'in sahnede sergilediği kabul edilemez ve zararlı davranışlarla gölgelendi. Yayınımız sırasında salondaki durumu yeterince ele alamadık. Bunun için üzgünüz. Bu bizim için dünya çapındaki misafirlerimiz, izleyicilerimiz ve Akademi ailemiz için bir örnek teşkil etme fırsatıydı ve eşi benzeri görülmemiş bir duruma hazırlıksız yakalandık.Bugün, Yönetim Kurulu, Will Smith'in istifasını kabul etmenin yanı sıra Oscar'daki eylemlerine en iyi nasıl yanıt verileceğini tartışmak için bir toplantı düzenledi.

    Kurul, 8 Nisan 2022'den itibaren 10 yıllık bir süre boyunca, Bay Smith'in Akademi Ödülleri dahil, ancak bununla sınırlı olmamak üzere herhangi bir Akademi etkinliğine veya programına şahsen veya sanal olarak katılmasına izin verilmemesine karar verdi. Olağanüstü koşullar altında soğukkanlılığını koruduğu için Bay Rock'a derin şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Ayrıca, ev sahiplerimize, adaylarımıza, sunucularımıza ve kazananlarımıza, yayınımız sırasındaki duruşları ve zarafetleri için teşekkür etmek istiyoruz. Will Smith'in davranışına cevaben bugün attığımız bu eylem, sanatçılarımızın ve misafirlerimizin güvenliğini koruma ve Akademi'ye olan güveni yeniden tesis etme gibi daha büyük bir hedefe doğru bir adımdır. Ayrıca bunun, dahil olan ve etkilenen herkes için bir iyileşme ve restorasyon zamanına başlayabileceğini umuyoruz.”

    Örgüt, özellikle Smith'in istifasının ardından artık aktif olmadığı için, empoze etmek için çok fazla seçeneğe sahip değildi. İstifası ve gelecekteki yayınlardan men edilmesi, bu süre zarfında aday gösterilmesini ve hatta gelecekteki Akademi Ödüllerini kazanmasını engellemez. Smith'in Oscar'ının geri alınması için endüstrinin içindekiler ve sinemaseverlerden, Oscar'ların yasal olarak talep etme yetkisi olmayan çağrılar oldu. Karşılaştırmak gerekirse, hüküm giymiş suçlular Harvey Weinstein ve yönetmen Roman Polanski, sınır dışı edilmelerinin ardından hâlâ Oscar'larını tutuyorlar.

    Akademi, resmi disiplin işlemlerine 30 Mart'ta başladı ve başlangıçta herhangi bir disiplin cezası almak için 18 Nisan'da bir yönetim kurulu toplantısı planladı. Ancak, Smith'in 1 Nisan'da Akademi üyeliğinden istifa etmesi ışığında, Akademi başkanı David Rubin toplantıyı cuma gününe aldı. Smith, eşi Jada Pinkett Smith'in traş edilmiş kafası hakkında bir şaka yaptıktan sonra Rock'a saldırdı. Pinkett Smith, alopesi nedeniyle saç dökülmesi ile mücadelesi hakkında halka açık bir şekilde konuştu. Smith, olaydan bir gün sonra bir Instagram gönderisinde Rock'tan özür diledi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top