Hesabım
    2.Malatya Uluslararası Film Festivali Açılış Gecesi!

    24 Kasım'a kadar sürecek festival dün akşamki açılış gecesi ile başladı...

    Malatya Valisi Ulvi Saran’ın öncülüğünde, Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu sene ikinci kez düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali dün gece Kemal Sunal Salonu'nda yapılan açılış töreni ile resmen başladı. Pek çok ünlü simayı ağırlayan ve renkli anlara tanık olan gecede Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Malatya Milletvekillerinin yaptığı açılış konuşmalarının ardından Yeşilçam'ın duayen isimleri olan Cüneyt Arkın, Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit'e ''Yaşam Boyu Başarı Ödülü'' verildi.

    Ödülleri alırken uzun süre ayakta alkışlanan sanatçılar, sanatla geçen bir ömrün ardından bu ödüllerin kendilerine sunulmasından dolayı çok duygulandıklarını dile getirdiler. Özellikle Cüneyt Arkın'ın ne kadar heyecanlandığı gözlerden kaçmadı. Karşısındaki tablodan oldukça etkilenen Arkın mutluluğunu ve heyecanını "Sizi kimse bölemeyecek" sözleriyle de dile getirdi. Festivalin Malatya kentine çok yakıştığını ifade eden Ediz Hun ise ''Antalya'nın portakalı, Adana'nın kozası varsa Malatya'nın da kayısısı var'' sözleriyle alkış aldı.

    Açılış gecesi Türkiye'nin yetiştirdiği en ünlü arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ve perküsyon sanatçısı Yinon Muallem'in verdikleri performansı ile son buldu.

    Beyazperde.com'un da basın sponsorları arasında olduğu 2. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde 120 kadar film Malatyalı sinemaseverlerle buluşacak. Ulusal Uzun, Uluslararası Uzun ve Ulusal Kısa Film yarışmalarının düzenlendiği festivalde bir hafta boyunca Malatyalılar söyleşiler, atölye çalışmaları ve panellerle birlikte sinema dolu günler yaşayacak.

    Festivalin ilk gün programında ise yabancı yapımlardan oldukça ilgi gören Melankolıa, Bisikletli Çocuk, Habemus Papa ve henüz vizyona girmemiş Jane Eyre ilgi çekerken, önceki yıllarda öne çıkan yerli yapımlardan Pelin Esmer'in  11'e 10 Kala adlı filmi ve ikinci filmi (Gelecek Uzun Sürer) geçen hafta vizyona giren Özcan Alper'in Sonbahar'ı ilk gün programında öne çıkanlar... Ayrıca film gösterimlerinin yanı sıra Kemal Sunal Salonu'nda saat 13:00'te Hülya Koçyiğit Ve Ediz Hun’la Türkiye Sineması Üzerine başlıklı söyleşi ve Fahri Kayahan Salonu'nda saat 15:30'da Thomas Balkenhol İle Belgesel Filmde Kurgu Atölyesi öne çıkan etkinlikler arasında.

    Detaylı Film Gösterim Programı

    19 Kasım Cumartesi

    Yeşil Sineması 2

    12:00 Aşkın Formülü Yok (I rymden finns inga känslor)

    14:30 7.Aşama

    17:00 Serseriler (Neds)

    20:30 Yılan (Mar)

    Malatya Park Avşar 3

    12:15 11’e 10 Kala (10 to 11)

    14:45 Bisikletli Çocuk (Le Gamin au vélo)

    17:15 Köprüdekiler

    20:45 Melancholia

    Yeşil Sineması 3

    12:15 We Have a Pope (Habemus Papam)

    14:45 Jane Eyre

    17:15 Pandora’nın Kutusu (Pandora'nin kutusu)

    20:45 Paris, Teksas

    Malatya Kkm - Kemal Sunal Salonu

    10:00 Kısaca Çocuk

    13:00 Hülya Koçyiğit Ve Ediz Hun’la Türkiye Sineması Üzerine

    14:30 Kurbağalar

    17:00 Sonbahar Rüzgarları

    20:30 Kentin Kıyılarında & Türk Gibi Başla Alman Gibi Bitir

    Malatya Park Avşar 2

    12:00 Terri

    14:30 Almanya'ya Hoş Geldiniz (Almanya - Willkommen in Deutschland)

    17:00 Unutma Beni İstanbul

    20:30 Parmak

    Malatya Kkm - Fahri Kayahan Salonu

    10:00 Engelsiz Kısalar

    15:30 Thomas Balkenhol İle Belgesel Filmde Kurgu Atölyesi

    19:00 Türk-Alman Göçünün Sinema Sanatındaki Durakları Martına Priessner’in Video Sunumu

    Malatya Park Avşar 1

    10:00 Afacan ve Kurbağa Surat (Orla Frøsnapper)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top