Hesabım
    Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Son Gün

    Festivalde dünün öne çıkanları ve günün film programı...

    2. Malatya Uluslararası Film Festivali 5 günlük sinema maratonunun ardından bugün yapılacak kapanış seremonisi ile sona eriyor. Festival kapsamında düzenlenen söyleşi ve panellerle sinemaseverleri sektörün önemli isimleriyle buluşturan festivalde dün aralarında Beyazperde'nin de olduğu festival sponsorlarına plaketleri takdim edildi.

    Dün yapılan gösterimlerde Orhan Eskiköy’ün yönettiği İki Dil Bir Bavul filmi görme engelli seyirciler için “sesli betimleme” tekniği ile perdeye yansıdı. Sesli Betimleme Derneği Başkanı Kenan Önalan da, festivalde sesli betimleme uygulanan filmlere yer verdiği için festivale teşekkür etti. Berat İlk’in önderliğinde düzenlenen canlandırma atölyesine katılan öğrenciler de sertifikalarını Festival Onursal Başkanı ve Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran’ın elinden aldı. Sertifikaları dağıtırken konuşan Saran “Malatya Uluslararası Film Festivali, film gösterimlerinin yanı sıra aynı zamanda sinema tekniklerinin temelini oluşturan ve bu tekniklerin hayata geçirilmesi hususundaki uygulamayı yürütüyor. “ dedi.

    Sertifikaların dağıtılmasının ardından fotoğraf sanatçısı Mehmet Ünal’ın Almanya'ya yapan göçü anlatan “Memleket Almanya” isimli kısa filminin gösterimini yapıldı. Gösterimin ardından Malatyalı genç fotoğrafçılar da Mehmet Ünal ile söyleşi imkânı buldu.

    Festivalin en dikkat çeken etkinliklerinden biri de  “Son Dönem Türkiye Sineması Paneli” oldu. Yapımcı Sevil Demirci, sinema yazarı Alin Taşçıyan ve yönetmen Orkan Eskiköy, Prof. Dr. Zeynep Tül Akbal Süalp’in moderatörlüğünde izleyiciler ile Türkiye’deki toplumsal sorunların sinemadaki iz düşümünü tartıştı.

    Dünkü film programında öne çıkan yapımsa, festivalde Uluslararası Uzun Film kategorisinde yarışan, “Adelbert’in Rüyası” adlı filmdi. Filmin gösterimine de katılan yönetmen Gabriel Achim, “4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün (4 luni, 3 saptamini si 2 zile)” filminin de yapımcısı olan Daniel Burlac, oyuncular Gabriel Spahiu ve Anca Androne gösterimden sonra seyircilerle sohbet etti. Yönetmen Achim yaptığı konuşmada, "Anlaşılması güç bir film olsa da “Adalbert’in rüyası” 10 yıl sonra bir başyapıt haline gelecek” dedi.

    Ulusal Uzun Film kategorisinde yarışan “Küçük Günahlar”ın dün yapılan galasına filmin yönetmeni Rıza Kıraç, oyuncuları Esra Ruşan ve Berke Üzrek katıldı. Film, 26 yaşındaki Melik’in Şilan adındaki genç bir kıza âşık olmasının ardından yaşananları toplumsal siyasi olaylara da değinerek anlatıyor.

    Festivalde günün film programı şöyle:

    • MALATYA PARK AVŞAR 3

    10.00Sevimli Cüceler Cino ve Jülyet (Gnomeo and Juliet)

    12.00 Taipei Takası

    14.30 Cami

    17.00 Gelecek Uzun Sürer

    20.30 Zamanın Akışında (Im Lauf der Zeit)

    • YEŞİL SİNEMASI 3

    12.15 Yurtdışı Turnesi

    14.45 Aşkın Formülü Yok (I rymden finns inga känslor)

    17.15 Kevin Hakkında Konuşmalıyız (We Need to Talk About Kevin)

    20.45 Özgürlük Rüzgarı (The Wind that Shakes the Barley)

    • MALATYA PARK AVŞAR 2

    14.45 Sessizlik

    17.15 O Gün

    20.45 Eylül

    • MALATYA KKM - KEMAL SUNAL SALONU

    12.00 Şebeke (Network)

    14.30 Berlin Üzerinde Gökyüzü

    17.00 Zefir

    20.30 Artist

    • MALATYA KKM - FAHRI KAYAHAN SALONU

    10.00 İki Arkadaş-Darbe

    12.00 Gül Hasan

    • MALATYA KKM - ATÖLYE

    10.00 Afacan ve Kurbağa Surat (Orla Frøsnapper)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top