Hesabım
    "The Hunt"ın Yönetmeni Sonunda Sessizliğini Bozdu!

    Vizyondan çekilen "The Hunt"ın yönetmeni sonunda konuya ilişkin açıklamada bulundu.

    Politik sebeplerle vizyondan çekilen The Hunt'ın Gotham ödüllü yönetmeni Craig Zobel sonunda sessizliğini bozdu. Filmin vizyon takviminden çıkarılmasına dair ilk kez konuşan yönetmen, tartışmalı filmlerin amacının iki tarafı da dürtmek olduğunu söyledi.

    Amerika'nın Teksas eyaletinin El Paso şehrindeki bir AVM'de gerçekleşen silahlı saldırıda 34 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Amerikan Başkanı Donald Trump'ın eleştiri oklarına hedef olan film, Universal Pictures tarafından hayatını kaybedenlere saygı amacıyla vizyon takviminden çıkarılmıştı. Düşük maliyetli korku filmlerini gişe hitlerine çevirmesiyle ünlenen Blumhouse Productions'ın yapımı olan film, Amerikan politikasının şu anki durumuna dayanan yıkıcı bir siyasi gerilim filmi olarak öne çıkıyordu. Film, özel jetleri ile 5 yıldızlı bir tesise gelen liberal kesim heyecan meraklılarının avlanmayı ve belirlenen insanları öldürmeyi içeren “derinden ödüllendirici” bir etkinlik düzenlemesini konu ediniyordu.

    Yönetmen Zobel filminin vizyondan çekilmesine ilişkin olarak Variety'e açıklamalarda bulunarak,  filmin gelecekteki bir noktada günün ışığını göreceğini umduğunu, hiçbir zaman siyasi şiddet ile eş anlamlı olacak bir film yapmadığını belirtti. "Bu filmin şiddeti teşvik edebileceğine inanıyor olsaydım, bunu yapmazdım." diyen yönetmen, "Amacımız, iki tarafı da eşit şekilde dürtmekti. Öfke ve bölme değil, eğlendirmek ve birleştirmek istiyoruz. Filmden alacaklarının ne olacağına karar vermek izleyicilere kalmıştır." diye belirtti.

    Bununla birlikte, Trump yönetimi sırasında ortaya çıkan siyasi bölünmeye ışık tutmak da yönetmen Zobel’in hedefiydi. "Kültürümüzün şu anki halini anlatan eğlenceli bir aksiyon gerilim filmi yapmak istedim. İnsanların olduğu 'tarafta' dair düşüncelerimize göre onların inandıkları şeylere dair hızla önyargılar ediniyoruz. Ardından da onlara tepki göstermeye başlıyoruz. Bu yargılama acelesi, zamanımızla en alakalı problemlerinden biri." dedi.

    Silahlı saldırının ardından Amerikan Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabı üzerinden tepkiler yağdırdığı, ırkçı ve bölücü olmakla suçladığı "The Hunt"ın ne zaman vizyona gireceği şu an için belirsizliğini koruyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top