Hesabım
    ‘Holy Motors’un Yıldızı Denis Lavant, Suç Filmi ‘Blood Burn’le Geliyor!

    Lavant, mafya hikayesinin başrolünde

    Annette” yönetmeni Leos Carax'la yaptığı filmlerle tanınan efsanevi Fransız aktör Denis Lavant, yeni rolünü buldu. Lavant, şu anda Locarno Film Festivali'nin Alliance 4 Development programında sunulmakta olan bir Fransız-Gürcü gangster gerilimi olan “Blood Burn”da rol alacak. Film, ilk uzun metrajını çeken yönetmen Akaki Popkhadze'den geliyor ve 13 yaşındayken Gürcistan'dan Nice'in “yoksul mahallelerine” göç etme deneyimlerine dayanıyor.

    Popkhadze'nin avucunun içi gibi bildiği bir ortamda geçen “Blood Burn”deki aksiyon, yerel Gürcü topluluğunun bir liderinin öldürülmesiyle başlıyor. Ortodoks bir rahip olmak isteyen oğlu Tristan, kendisini yas tutan annesiyle baş başa bulur. Sonra, sıkıntılı bir geçmişe sahip ağabeyi Gabriel, ailesinin onurunu telafi etmeye çalışmak için uzun bir sürgünden döner.

    Lavant, Fransız Rivierası'nın yerel mafya patronu olarak tanımlanan merkezi bir rol oynayacak. İki kardeş, sonunda onu tuzağa düşürmeden ve manipüle etmeden önce karakterin etrafında yer alacaklar. Popkhadze, filmin, ailesinin köklerinden koparılıp yeni bir ülkeye taşınmasının “aşağılanmalarını” ve “duygusal şokunu” yakalamayı amaçladığını söylüyor.

    Blood Burn, Cannes merkezli şirket Adastra Films ve Gürcü şirketi Gemini tarafından ortak yapım. Film şu anda Locarno'da üçüncü bir Avrupalı ​​ortak yapımcı arıyor ve Lavant gibi tanınabilir bir yüz eklemenin bu konuda kesinlikle bir faydası olacaktır. Filmin müzikleri, daha önce Oscar adayı "Mandariniid"le de ses getiren Gürcü müzisyen Niaz Diasamidze yapacak. Lavant, “Holy Motors”la Cesar Ödülü'ne aday gösterildi ve ayrıca Claire Denis'in “Beau Travail”deki rolüyle tanınıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top