Hesabım
    Hürkuş: Göklerdeki Kahraman
     Hürkuş: Göklerdeki Kahraman
    25 Mayıs 2018 Sinemada | Dram, Savaş Filmi
    Yönetmen Kudret Sabancı
    |
    Senarist Savaş Korkmaz
    Oyuncular: Hilmi Cem İntepe, Gizem Karaca, Miray Daner
    Basın
    1,8 3 Eleştiri
    Üyeler
    3,7 61 Puanlama, 20 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda görev yapan, düşman uçağı düşüren ilk Türk pilot olan Vecihi Hürkuş’un hayatı beyaz perdeye aktarılıyor. Henüz 16 yaşındayken uçma sevdasının peşinden giden Vecihi Hürkuş, hayatını uçak üretmeye ve yeni pilotlar eğitmeye adadı.  Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden pilot ve mühendis Vecihi Hürkuş'un hayatının anlatılacağı filmin yönetmenliğini Kudret Sabancı’nın üstleniyor. Senaryosunu Savaş Korkmaz’ın kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Hilmicem İntepe, Gizem Karaca, Miray Daner, Bora Akkaş, Zeyno Eracar, Murat Arkın, Bahadır Yenişehirlioğlu gibi isimler yer alıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Hürkuş: Göklerdeki Kahraman

    Göklerdeki çılgın!

    Yazar: Banu Bozdemir
    Gülen Gözler’de Şener Şen’in oynadığı Vecihi karakteri esinlendiği Vecihi Hürkuş’un gözü kara ve ve biraz da deliliğini almıştı. Şen’in oynadığı karakter o kadar sempatikti ki Vecihi Hürküş’un kim olduğunu bilmeden sevmiş olduk çocukken… Kudret Sabancı’nın gerçek Vecihi Hürkuş’un hayatını çektiği filmin öncelikle iyi bir araştırması yapılmış, biyografi baştan aşağı elden geçirilmiş. Öyle ki neredeyse filmde hiçbir detay atlanmamış. Hürkuş  o kadar önemli birisi ki ülkemizde ilk uçak tasarımcısı ve üretimcisi. Ülkemizde artık uçak üretiminin olmadığını düşünürsek gerçekten de önemli bir ilke imza atmış ve gelişmesi için elinden geleni yapmış. Ama son yıllarını maddi sıkıntılarla geçiren Hürkuş bürokratik birtakım engeller yaşayarak projelerinin birçoğunu hayata geçiremedi veya verimli bir şekilde kullanamadı.Biyografik filmler genelde iki şekilde ele alınır. İlki hayatı anlatılmak istenen
    Hürkuş: Göklerdeki Kahraman Fragman 2:11
    Hürkuş: Göklerdeki Kahraman Fragman
    49.984 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperde'de Bu Hafta (25-31 Mayıs) 3:05
    Beyazperde'de Bu Hafta (25-31 Mayıs)
    629 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Kaçırmamanız Gereken Yerli Biyografi Filmleri
    Haberler - Özel Dosyalar
    7 Mart 2022 Pazartesi
    Box Office: Deadpool Zirveye Kuruldu
    Haberler - Yapımdaki Filmler
    Yerli box office verileri açıklandı.
    5 Haziran 2018 Salı
    Box Office: Han Solo Deadpool'u Deviremedi
    Haberler - Sektörden
    Yerli box office verileri açıklandı.
    29 Mayıs 2018 Salı
    Vizyondaki Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bu hafta 9 yeni film vizyona giriyor.
    24 Mayıs 2018 Perşembe
    "Hürkuş: Göklerdeki Kahraman" Filminin Fragmanı Yayınlandı!
    Haberler - Yapımdaki Filmler
    "Hürkuş: Göklerdeki Kahraman"dan fragman geldi.
    7 Mayıs 2018 Pazartesi

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    bunyamin29
    bunyamin29

    Takipçi 100 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    2 Haziran 2018 tarihinde eklendi
    Çok büyük beklentilerle gidilmesin ama biz memnun kaldık.Güzel bir filmdi etkileyici idi sonuçta tarihte bir yer edinmiş bir kahramanın hayatı anlatıldı.Vecihi Hürkuş adına yapılmış ilk film sanırım onun için güzeldi bence...
    Özgür S
    Özgür S

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    7 Ocak 2019 tarihinde eklendi
    Çok güzeldi.. Etkilenmemek olası değil..
    Vecihi Hürkuş gibi insanların tanınmaması için harcanan para, tanınması için yapılanların onbinlerce katı olduğunu bilirseniz hele.. Mükemmel..
    Emeği geçenlere minnet dolu saygılar..
    Film Makinesi
    Film Makinesi

    7 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    1 Şubat 2020 tarihinde eklendi
    Duygu dolu sahneler, ağlama huyu olmayan benim bile gözümün hafif nemlenmesine yol açtı. Bol miktarda efekt mevcut ve gayet de iyi.
    Çok beğenip etkisinde kaldığım bir film.
    Mehmet B
    Mehmet B

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    4 Haziran 2019 tarihinde eklendi
    Cok guzeldi.. onceki yorum yapan arkadasa bende katiliyorum.. Vecihi Hurkus gibi kahramanlarimizin tanitilmasi icin daha buyuk yatirimlar yapilmali. Emegi gecen herkese tesekkurler..
    Ayrica Hilmicem de cok guzel oynamis, hani oyle ' git sen baska is yap ' tarzinda ki yorumu hak edecek bisey goremedim ben..
    Bu cocuk rolunu yasiyor ve hakkini veriyor...
    Tebrikler .

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    Filmin çekimleri Kemerburgaz-Göktürk’e kurulan platoda gerçekleşti.

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı CGV Mars Dağıtım
    Yapım yılı 2018
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2018, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2018.

    Yorumlar

    • aamirkhan11 K.
      Sinema demek bizim için budulduğumuz mahallede zengin olan bir aile siyah beyaz televizyonu demekti. Şimdi ise kafanı nere çevirsen full hd renkli ve birçok özellikli televizyonlar var. Hiç unutmam ayağımızda kara lastikler, elimizde salça ekmek misket oynadığımız günler canlandı gözümün önünde. Kaptırdığımız oyuna ara verip, o zengin ailenin minik penceresinden kafamızı uzatıp karşımızda mucize gibi duran o görüntüler güzel bir anı olarak kaldı. Kimi zamanda ailemizde birlikte toplanıp televizyonu olan komşularımıza misafirliğe giderdik. Büyükler divanda biz küçüklerde yerde önümüzde meyveler ve komşunun ikram ettiği minik kurabiyelerle nefes almadan heyecan ve ilgiyle televizyon keyfi yapardık. Odada kimseden çıt çıkmazdı. Daha sonra film izleme olayına rağbet arttıkça televizyonlar hepimizin evinde yer almaya başladı. Annemin en büyük tutkusu “Yalan Rüzgarı” ve “Dallas” iken, ben ve ablam “Kara Şimşek” izlerdik. Dedem ise akşam ajansları hiç aksatmazdı.Eskiden tek şansımız karşımıza çıkan filmleri izleyebilmekti ama gelişen çağ ile birlikte vizyon filmleride blu ray full hd film izleme kalitesine ulaşmış bulunmakta. Sinema sektörü o kadar ilerlediki ünlü yapımcılar adeta rekabet haline girdi. Buda bizlere özelliklede bu zamanki dönemde yaşayan bizler için büyük şans oldu. Evet eskiden hiç yoktu farklı anılar yaşadık ama nihayetinde teknolojiden yararlanmak hepimiz için daha faydalı oldu. Artık hd film izleme imkanlarımız çok fazla. Gerek sinema gerekse evimizde bulunan hd televizyon, bilgisayar, tablet ve hatta telefonlarda bile rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Bununla sınırlımı tabiki hayır filmler için istediğimiz kategoriyide rahatlıklar seçebiliyor aynı zamanda 1080p film izleme kalitesinde vizyon sinema filmlerini seyredebiliyoruz. Gece yarısı maceramı arıyosun giriyosun hemen şöyle güzel bir film izleme sitesi evrensel filmler izle kalitesinde filmimizi bulup rahatça izliyoruz.
    • Aliveli4950
      ne güzel hem keş hem oyuncu... iyi yere dükkan açmışlar
    • denisser.
      bence film değil biyoğrafi olmuş güzel olmuş. bir kişinin azim kararlılık ve zekası ön plana çıkmış. iyi ve güzel bir film.
    • ahmet
      RFezil Bitr Flim Nerde Mustafa kemal Nerde Şehit Onbaşı Bole Flım mı Cekılır Uydurmadan Tayyare Cekılmıs Gerceklerdeen Aksedılmememıs yazıklar Olsun Bu Flim mi cekene
    • Furkan D.
      Türk tarihine adını altın harflerle kazımış olan Vecihi Hürkuş böylesi amatör bir film ile anılmamalıydı. İzlediğim en kötü filmlerden biriydi. Saçma sapan sahne değişiklikleri, tarihte sıralama yanlışlıkları, Gereksiz aşk sahneleri ve uzun süren senaryolar, aşırı eksik anlatım, duyguyu seyirciye yansıtamaması vb. İzlerken İsim kullanarak kaliteden yoksun bi şekilde sadece para için yapılmış bir film olduğunu düşündüm ve düşünmekteyim. Hilmicem e gelirsek başrol olduğunu gördüğümde zaten soğumuştum kaliteli olacağını düşünmemiştim. (Koskoca Türk sineması hilmicem e mi kaldı?) yine de gidip izleyeyim dedim bir umut. Keşke gitmeseydim.
    • Dresten
      O kadar ayıp ettik ki sana Vecihi. Sen yine de küsmedin ya vatanına. Belki seni gençlere tanıtmaya, insanlara hikayeni anlatmaya çalışmamız bir nebze affettirir bizi sana. Filmin yapımında emeği geçenlere şimdiden teşekkürler. Güzel bir yapım ortaya koyduklarını düşünerek sabırsızlıkla bekliyorum.
    • Yağmur Arslan
      Hayatını merak ettiğim biriydi.. Filmi çekilmesi güzel olmuş.
    Back to Top