Hesabım
    Toprağın Çocukları Filminin Galası Yapıldı!

    14 Eylül'de vizyona girecek filmin galası dün akşam MKM'de gerçekleştirildi.

    Cumhuriyet Türkiyesi'nin en yenilikçi projelerinden biri olan Köy Enstitülerini, kapatıldıktan 60 yıl sonra bir vefa borcuyla beyazperdeye taşıyan Toprağın Çocukları filmi yarın vizyona giriyor. Ali Adnan Özgür'ün ilk yönetmenlik denemesi olan ve başrolde seyrettiğimiz Erkan Can'ın yapımcılığını da üstlendiği filmin renkli galası ise dün akşam Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

    Gecede film ekibi, Erkan Can, Ufuk Bayraktar, Türkü Turan Müge Boz Bahtiyar Engin Banu Başeren Serdal Genç Şebnem SönmezBertan Dirikolu ve Suzan Kardeş olmak üzere tam kadro yer alırken, sinema camiasından pek çok davetlinin ve basın mensubunun yanı sıra Kadir İnanırMemet Ali Alabora ve eşi Pınar Öğün, Janset, Sermet YeşilVolga Sorgu Tekinoğlu, Melih Selçuk, Cem Davran ve Ali Sürmeli gibi birçok tanıdık sima katıldı. Özellikle Kadir İnanır ve Erkan Can'ın uzun süre sohbet etmesi gözlerden kaçmadı. Galaya bir dönem köy enstitülerinde eğitim aldıktan sonra öğretmen olarak yetişen neslin temsilcisi olan emekli öğretmenler de katıldı.

    Kokteyl alanının özel olarak dekore edilmesi ve filmde kullanılan kostümlerin sergilenmesi de ayrı ilgi uyandırdı. Tüm film ekibinin oldukça heyecanlı olduğu gözlemlendi. Yönetmen gala gösterimi sonrası gelen tebrikleri kabul ederken uzun süre salondan ayrılamadı.

    Türkiye'nin halen çözülememiş eğitim meselesine gerçekçi bir perspektiften bakmayı amaçlayan Toprağın Çocukları 14 Eylül'de 70 kopya ile sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor...

    İşte galadan renkli görüntüler...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top