Hesabım
    Self/less
     Self/less
    10 Temmuz 2015 Sinemada | 1s 58dk | Bilim Kurgu, Gerilim
    Yönetmen Tarsem Singh
    |
    Senarist David Pastor, Àlex Pastor
    Oyuncular: Ryan Reynolds, Ben Kingsley, Natalie Martinez
    Basın
    2,2 5 Eleştiri
    Üyeler
    3,6 70 Puanlama, 13 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Kanserden ölmek üzere olan oldukça zengin bir adam olan Damian , daha önce uygulanmamış bir tedaviyi kabul eder ve kendini bir anda daha genç ve diri bir bedenin içinde buluverir. Ne var ki; Damian artık sadece yeni bir bedene sahip değildir. Kendisinin bildiği her şeyin tamamen değişmesine ve hayatının alt üst olmasına sebep olan başka detaylar da vardır ve hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Damian'ın sahip olduğu bu bedenin kökenleri hakkında bilgi sahibi oldukça , onu öldürmek üzere olan gizli servisin farkına varır. Damian'ın yeni bedeninin "eski sahibi" de gizli servis tarafından aranan bir adamdır.

    Filmin başrollerini  Ryan Reynolds, Natalie Martinez, Ben Kingsley ve Matthew Goodie paylaşırken yönetmen koltuğuna The Fall, Hücre ve Ölümsüzler: Tanrıların Savaşı filmleriyle tanınan Tarsem Singh oturuyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Self/less

    Deri değiştirme!

    Yazar: Ali Ulvi Uyanık
    Tarsem Singh (ya da Tarsem), müthiş bir mitolojik kültüre sahip olan anavatanı Hindistan'dan Kaliforniya'ya göç edip estetiğin yeni zirvelerini arayan bir sanatçı. 2000'de, bir caninin bilinçaltına giren psikoterapist kadının hikayesini anlatan "Hücre" (The Cell) ile tanısak da, öncesinde, yönettiği reklamları ve müzik videolarını biliyoruz. Hele 1991'de imza attığı, alternatif rock grubu R.E.M. şarkısı "Losing My Religion"a çektiği video var ki... Renkleri, çizgileri, dokuları itibariyle filmlerinin habercisi bir mükemmellikte. Tarsem, uzun metrajlı filmleri, küçük bir kız ile engelli bir adamın uydurduğu beş kahramanla ilgili masalları görselleştirdiği "The Fall", mitolojik tablo-film "Ölümsüzler: Tanrıların Savaşı" (Immortals) ve serbest bir Pamuk Prenses uyarlaması "Pamuk Prenses'in Maceraları"nda (Mirror, Mirror), farklı ve şaşırtıcı görsel ayrıntılara yoğunlaştı... Mesela, daimi ko
    Self/less - Türkçe Altyazılı Fragman 2:42
    Self/less - Türkçe Altyazılı Fragman
    39.405 gösterim
    Self/less - Orijinal Fragman 2:50

    Ekstra Videolar

    Beyazperde'de Bu Hafta! (10-16 Temmuz) 3:26
    Beyazperde'de Bu Hafta! (10-16 Temmuz)
    1.288 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    As Sanat Aralık Ayı DVD'leri Raflara Çıktı!
    Haberler - Sektörden
    23 Aralık 2015 Çarşamba
    Anket: 2015 Yazının En İyi Yabancı Filmi?
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    Bu haftaki anketimizde geride bıraktığımız yaz mevsiminin en iyilerini soruyoruz. Sizin favoriniz hangisi?
    18 Ekim 2015 Pazar
    Türkiye Box Office'in Kahramanı Yine Tom Cruise oldu!
    Haberler - Sektörden
    Geçtiğimiz haftasonunun box office rakamları da açıklandı...
    10 Ağustos 2015 Pazartesi
    Bu Hafta Gişe Kahramanı yine Marvel oldu!
    Haberler - Sektörden
    Geçtiğimiz hafta sonunun Türkiye gişe rakamları da açıklandı...
    28 Temmuz 2015 Salı
    Geçtiğimiz Hafta Yerli Gişenin Fatihi "Ant-Man" Oldu!
    Haberler - Sektörden
    17-19 Temmuz haftasonu Türkiye box office rakamları açıklandı!
    21 Temmuz 2015 Salı

    Oyuncular

    Ryan Reynolds
    Rolü : Young Damian
    Ben Kingsley
    Rolü : Damian
    Natalie Martinez
    Rolü : Madeline
    Matthew Goode
    Rolü : Albright

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    30 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
    Konu alışılmışın dışında bilinç aktarılması olarak , imkansız olarak gözükse de " yapay zeka " mümkün oldukça ," bilin aktarılması"da yarının dünyasında yerini alacak.. Bu değişim bugün kamuoyunda bakıldığında dna kodlarının değiştirilmesi , üç boyutlu Yazıcılar , canlıların klonlanması , cern'deki deneyler ( Tanrı parçacığı ) ve NASA'nın 10 yıl öncesinden Kuyruklu Yıldız'a inmesi , fema , haarp ...
    Devamını oku
    umut_horace
    umut_horace

    Takipçi 17 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    17 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
    Film iyi ve izlenir.. bunu şu anda vizyondaki filmlerin kalitelerine bakarak çok net söyleyebilirim. Kurgu, senaryo çok güzel... aksiyon düşük düzeyde ama sürekleyici... dediğim gibi sinemaya gidecekseniz eğer bu filme gidilir... 10 üzerinden 7-8 arası puanım
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    18 Nisan 2017 tarihinde eklendi
    TAM BİR BİLİMKURGU BAŞYAPITI KESİNLİKLE ATLAMAYIN BU FİLMİ 10/10 Hayatın her nimetinden faydalanma fırsatı bulan ve güllük gülistanlık bir hayatı olan zengin bir iş adamı kendisine konulan hastalık teşhisi ile yerle bir olur. Hangi doktora gitse , hangi tedaviyi uygulasa hiç biri fayda etmez aksine hastalığı git gide ilerler. Bunun üzerine bütün ümidini yitiren adam artık sessiz sakin ölümü beklemekten başka bir ...
    Devamını oku
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.257 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    31 Ocak 2019 tarihinde eklendi
    İlk 10 dakikada konuyu anlayarak sonunu tahmin edebilirsiniz. Gerçekten beğenerek izledim, tahmin edilebilir olmasına rağmen fazlasıyla iyi kurgulanmıştı.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Yönetmen Hakkında

    2000 yılında vizyona giren ve başrolde Jennifer Lopez'in yer aldığı Hücre filmiyle ilk uzun metrajlı filmini çeken Hint asıllı yönetmen Tarsem Signg; 2006 yapımı The Fall ile büyük beğeni toplamıştı. Signh daha sonra Ölümsüzler: Tanrıların Savaşı ve Pamuk Prensesin Maceraları filmleriyle de Hollywood ekolüne yakın bir çizgide ilerledi.

    Yapım Hakkında

    David ve Alex Pastor kardeşler, İspanyol yapımı Dünyanın Son Günleri adlı post apokaliptik filmin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenmişlerdi. İkili 2009 yılında bir başka salgın filmi olan Veba'nın da yazarlığını ve yönetmenliğini üstlenmişti. Pastor Kardeşler ilginç bir kovalamaca örneği olan Self/less'ın ise öyküsüne imza attılar.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Pinema
    Yapım yılı 2015
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 2 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2015, En iyi film: Bilim Kurgu, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2015.

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      TAM BİR BİLİMKURGU BAŞYAPITI KESİNLİKLE ATLAMAYIN BU FİLMİ 10/10Hayatın her nimetinden faydalanma fırsatı bulan ve güllük gülistanlık bir hayatı olan zengin bir iş adamı kendisine konulan hastalık teşhisi ile yerle bir olur. Hangi doktora gitse , hangi tedaviyi uygulasa hiç biri fayda etmez aksine hastalığı git gide ilerler. Bunun üzerine bütün ümidini yitiren adam artık sessiz sakin ölümü beklemekten başka bir şansı kalmamıştır. Fakat gizli bir şekilde yürütülen bir proje olduğunu öğrenir. Bu proje onun son şansıdır ve bu proje konusunda çok kararsızdır. Çünkü proje başka bir kişinin hayatına son vererek senin yaşamanı sağlamaktadır. Başka biriyle bedenlerinizi değiştirerek onun genç vücudunda hayatına devam etmeni sağlamaktadır. Daha sonra tedaviyi kabul ederek işlemleri yaptırır ve kendini farklı bir bedenin içinde bulur. Herşey yolunda gitmektedir ve hastalıktan eser kalmamıştır. Fakat zamanla ilaçlarını aksatmaya başlar ve değişik rüyalar görmeye başlar. İlk başlarda kabustan ibaret sandığı şeyler aslında bedenini aldığı kişinin geçmişidir. Zamanla bu rüyalar artmaya başlar ve bu rüyaların kaynağını bulmak ister. Bu arayış içerisinde bulunduğu bedenin kirli geçmişi ile karşı karşıya kalır.Bilim kurgu ile aksiyonun harmanlandığı ve buram buram kalite kokan bir film ile karşınızdayız. Bir yanda paranın sunduğu mükemmel hayatın hastalıkla yok olduğu bir adam diğer yanda ise geçmişinden kurtulmaya çalışan genç bir ajan. Yapılan eleştiri ve puanlara göre bence kat kat üstünü hak eden kurgu ve oyunculuğu ile sizleri içine çeken çok güzel bir film aslında. İlk dakikasından son dakikasına kadar gizemin eksik kalmadığı filmde sürekli tempo artmaya devam ediyor. Git gide artan tempo bir süre sonra patlama noktasına geliyor ve noktada keyiften dört köşe oluyorsunuz. Soluksuz izleyeceğiniz bu film bir çok eleştirmen tarafından ortalama puan aldı fakat izledikten sonra bana hak vereceksiniz ve favori filmleriniz arasına koyacaksınız. Hem senaryo hem oyunculuk hem görüntü kalitesi ile 3 lü çeken film bilim kurgu ile başlayıp aksiyon ile son buluyor diyebilirim. Çok film izleyen biri iseniz birçok filmde bu senaryonun kullanılmaya çalışıldığını ve birçoğunun vasat olduğunu biliyorsunuzdur. Yine de bilmeyenler için de bir altyazı geçmek gerekirse bilim kurgu filmlerinin bir çoğu birbirinden alıntı yapar ve kendine göre düzenlemeye çalışır. Bu filmde onlardan bir tanesi fakat bunu çok iyi başarmışlar ve bu senaryo ya benzer bir çok filmden daha iyi bir film olduğunun garantisini verebilirim. İzlemek isteyenler için tavsiye ederim. Tereddüt etmeden izleyin. İyi Seyirler !
    Back to Top