Yunanlıların en acımasız ve en güçlü savaşçı ırkı olan Spartılıların mitolojik kahramanlıklarından uyarlanan özellikle doğuyu sömürücü ve şeytani göstermesi, sanki bugünkü İranın politikalarını filminde intikam alırmış gibi ele alan faşist ve ırkçı Spartalıları özgürlük savaşçısı olarak göstermeye çalışan derin olamayan kusursuz görselliği ve savaş sahnelerindeki başarısıyla adından sözettiren.Zack Snyderın ısınma turları olarak nitelendirebilceğimiz bir film.
savaş filmi olarak güzel olabilir ama yunanlılar asil ve cesaretli,persliler ise kaba gibi algılanabildiği için pek ii bir film diyemiyorum.Eğer bir tarafı çok harika insanlar gibi gösterirlerse o film ii olmaz bence 10/6 verdim.
Savaş sahneleri görkemli olmakla beraber hafif animasyon havası da vermemiş değil. O kadar şaşalı bir savaşın altı daha sağlam bir metinle doldurulmalıydı. Ve o zamanın dünya kültürü düşünüldüğünde Perslere bu kadar rahat çamur atılabilmiş, aşşağılanabilmiş, hor görülebilmiş olması da ilginç geldi hani. Birisi kalkıp da Göktürkler veya Selçuklular gibi eski Türk medeniyetlerinden birisine böylesi tek taraflı yaklaşımlarla karalama usulü bir film çekmiş olsa tepkimiz çok farklı olurdu sanırım. 7/10
film de görrsel efektler herika savaş sahhneleri insana çok zevk veriyor izlerken yerinizde duramıyorsunuz.yorum yazan bi arkadaşa yürekten katılıyorum biz neden böle filmler yapamıyoruz.
bu filmden gerçekten çok umutluydum ama bomboş bir aksiyon bir aksiyon filmi çekip bırakmışlar.filmde duygu veya his diye bir şey yok.oysa ki rahatlıkla duygusallık koyulabilirmiş filme.amaçsız bir şekilde katliam izliyorsunuz,ne bir senaryo var ne bir süpriz var filmde.
Film efektler açısından harika fakat persleri bir yaratıkolarak spartalıları ise soylu olarak göstermişler.300 askerin o kadar askeri öldürmeside çabası.Ben bu filme gittiğimde hayal kırıklığına uğradım.
film pek izlemeye değer bulmuyorum.filmin sephia olması,abartılmış neredeyse ölümsüz hiçbirinde gram yağ olmayan spartalıların(leonidas gym centerdan sanırım hepsi) her biri en az 200-300 persi nasıl öldürür geçtim pers kralını gay gibi göstermeleri vede yine doğu ve müslümanları kötü göstermeleri filmden beni tiksindirdi.keşke objektif olsalardı.yazık