Hesabım
    Rolü İçin Ekstrem Çabalar Sarfeden Ünlüler!

    Rolünü iyi canlandırabilmek için hiçbir zahmetten kaçınmayan ünlüler burada!

    Beyazperde olarak Ramazan ayında da farklı içerikleri sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz! Thechive'den derlediğimiz bu galerimizde sizlere rolleri için ekstrem çabalar sarfederek ağır hazırlık süreçleri geçiren ünlüleri sıraladık!

    Taksi şöförü lisansı almaktan ceplerde peynirle dolaşmaya dek varan geniş yelpazedeki bu hazırlık süreçleri galerimizde!

    #1

    Gece filmindeki performansıyla ses getiren Nurgül Yeşilçay rolüne hazırlanmak için İzmir Basmane'deki bir pavyonda uzun süre gözlem yapmıştı.

    #2

    Türkiye'nin sevilen yıldızlarından Beren Saat büyük beğeni toplayan Benim Dünyam filminde kör ve dilsiz bir kızı canlandırıyordu. Saat rolüne hazırlanmak için işaret dilini öğrendi, bastonla yürüme dersleri aldı.

    #3

    The French Connection filminde bir dedektifi canlandıran Gene Hackman rolünü layıkıyla canlandırabilmek için 1 ay boyunca devriye arabalarıyla sokakları gezdi. Hatta sokakta huzursuzluk çıkaran bir adamın yakalanıp tutuklanmasına bile yardımcı oldu.

    #4

    Usta oyuncu Robert De Niro büründüğü yer rolü başarıyla canlandıran isimlerden biri. Ünlü oyuncu Taxi Driver filmindeki rolü için birkaç hafta boyunca New York'ta taksicilik yaptı. Bunun için bir lisans bile almıştı.

    #5

    Serebral palsi hastalığı sebebiyle yalnızca bir uzvunu kontrol edebilen Christy Brown rolündeki performansıyla büyük beğeni toplayan Daniel Day LewisMy Left Foot filmindeki rolü için bir hayli eziyet çekti. Uzun bir süresini tekerlekli sadalyede geçiren oyuncu kendisine zorla yemek yedirilmesini istedi ve bu süreçte tekerlekli sandalyede öne doğru eğilirken düşerek 2 kaburga kemiğini kırdı.

    #6

    Tom Cruise Hollywood camiasının en tanınan simalarından biri. Ancak ünlü oyuncu Collateral filminde canlandıracağı suikastçi rolü için kalabalığa karışma çalışmaları yaptı. Bunun için de bir kargo çalışanı kılığında dikkat çekmeden kurye dağıttı.

    #7

    Adrien Brody'nin Piyanist filmindeki performansı sevilen oyuncuya Oscar'ı kazandırmıştı. Tabii ki bu performans da kendiliğinden ortaya çıkmadı. Brody, soykırım kurbanını canlandırabilmek için evini, arabasını satarak telefonlarını kapatıp Avrupa'ya gitti. Bu süreçte fiziksel değişim için de aldığı gıdaları minimuma indirdiğini de söyleyelim.

    #8

    Babaannem filminde Emine adlı bir mahalleliyi canlandıracak olan Neslihan Aka, karakteri okuduğunda onun balık etli bir kadın olarak kafasında canlandırdığını söyleyerek film için 1 ayda 7 kilo aldı. Sevilen oyuncunun aldığı kiloları vermesi beslenme uzmanı Canan Karatay'ın yöntemleriyle 2 ayını aldı.

    #9

    Ünlü oyuncu Halle Berry 1991 yapımı Jungle Fever filminde bir uyuşturucu bağımlısını canlandırmıştı. Film için 1 ay boyunca du almayan Berry, ayrıca gerçek bir uyuşturucu mekanını da ziyaret etti.

    #10

    Büyük hayal kırıklığı yaratan Ghost Rider filminde olan Nicolas Cage'in emeklerine oldu. Film için bir süre yüzünü boyayarak dolaşan ve kendisini korkutucu bulmaları için set arkadaşlarıyla konuşmayı reddeden Cage'in bu ilk vukuatı değil. Ünlü oyuncu aynı zamanda Birdy filmi için iki dişini anestezi yaptırmadan çektirmişti.

    #11

    Komedinin usta ismi Jim Carrey'nin Andy Kaufman ve onun yarattığı anti karakter Tony Clifton rollerini canlandırdığı Man On The Moon filmi set ekibi dahil herkes için eziyet oldu. Karakterden çıkmayı kesinlikle reddeden Carrey, Tony'yi canlandırdığı sahnelerde kötü kokmak için ceplerine peynir koyarak oynadı. Ayrıca Kaufman'ın gerçek hayattaki rakibi Jerry Lawler'la güreşme talebi reddedilince Lawler'ın yüzüne tükürerek onunla kavga ettiği de bir dipnot.

    #12

    Ünlü oyuncu Joaquin Phoenix bir dönem bütün herkesi oyunculuğu bıraktığına ikna etmişti. Rap yıldızı olma yolculuğunu anlatan sahte belgesel I’m Still Here ile herkesi kandıran oyuncunun şansına film pek de iyi bir gidişat izlemedi.

    #13

    Serpico filminde bir gizli polis karakteriyle seyircilerin karşısına çıkan Al Pacino rolüne o kadar çok girmişti ki bir akşam araba sürerken egzoz püsküren bir kamyonu sağa çekip tutuklamaya çalışmıştı.

    #14

    Deliormanlı filminde canlandırdığı boksör rolü için Sarp Levendoğlu, Balkan Şampiyonu olan ünlü boksör Ali Çıtak'la bir boksörün programına paralel olarak çalışmalar yaptı. Program sürecinde ünlü oyuncu 15 kilo kaybetti.

    #15

    İbrahim Çelikkol sevilen oyuncu Belçim Bilgin'le başrolünü paylaştığı Sadece Sen filminde bir boksörü canlandırıyordu. Film için bol bol spor yapan oyuncu aynı zamanda uzun koşulara da çıktı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top