New York Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri Belli Oldu!

En İyi Film Zero Dark Thirty olurken, Steven Spielberg imzalı Lincoln de Oscar şansını arttırdı...

Oscar ödüllü yönetmenler Kathryn Bigelow ve Steven Spielberg'ün son filmleri New York Film Eleştirmenleri Birliği'nin ödüllerini süpürdü. En İyi Film ve En İyi Yönetmen Ödülleri Zero Dark Thirty'e giderken, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülleri Lincoln filmine gitti.

Bigelow'un kamera arkasında geçtiği Zero Dark Thirty ABD'nin 10 yıl süren Usame Bin Ladin takibini anlatırken, Daniel Day-Lewis'in ABD'nin eski başkanlarından Abraham Lincoln'e hayat verdiği Lincoln, efsane başkanın görevdeki son günlerini merkezine alıyor.

New York Film Eleştirmenleri Birliği, Oscar ateşini harlayan eleştirmenler birliği ödüllerinin ilki. Haliyle bu sonuçlarla birlikte 2012 Oscar Ödülleri için ilk elden ipuçları verilmiş oluyor.

Ödüllerde ayrıca Rachel Weisz savaş sonrası İngiltere'de geçen romantik drama Aşkın Karanlık Yüzü (The Deep Blue Sea)'deki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kucaklarken, Matthew McConaughey Striptiz Kulübü (Magic Mike) ve Bernie'nin Suçu Ne? (Bernie) filmleriyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

İlk gösterimini Cannes'da yapan ve büyük ödülü kucaklayan Michael Haneke'nin Aşk (Amour) filmi ise En İyi Yabancı Film Ödülü'nü kazandı. Animasyon kategorisinin galibi ise Tim Burton imzalı Frankenweenie oldu.

Hayal kırıklıkları arasında ise Ben Affleck'in son filmi Operasyon: Argo (Argo) ve sahne uyarlaması müzikal Sefiller (Les Misérables) oldu.

EN İYİ FİLM

Zero Dark Thirty

EN İYİ YÖNETMEN

Kathryn BigelowZero Dark Thirty

EN İYİ SENARYO

Tony KushnerLincoln

EN İYİ KADIN OYUNCU

Rachel WeiszAşkın Karanlık Yüzü (The Deep Blue Sea)

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Daniel Day-LewisLincoln

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

Sally FieldLincoln

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

Matthew McConaughey, Bernie'nin Suçu Ne? (Bernie) ve Striptiz Kulübü (Magic Mike)

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ

Greig FraserZero Dark Thirty

EN İYİ ANİMASYON

Frankenweenie

EN İYİ BELGESEL

The Central Park Five

EN İYİ YABANCI FİLM

Aşk (Amour)

EN İYİ İLK FİLM

David France, HOW TO SURVIVE A PLAGUE

facebook Tweet