demirbascoskun39
7 Ocak 2024 tarihinde eklendi
Söylenecek çok bir şey yok , hala izlemediyseniz çabuk gidip izleyin. Stallone'nin kardeşi bu film sinemada ilk yayınladığı zaman filmin afişine bakarak şöyle bir cümle kurmuş, "Bugünden sonra hiçbir şey ya eskisi gibi olmayacak ya da her şey daha kötü olacak". Dediği gibi hiçbir şey artık Stallone için için eskisi gibi olmadı.
Ve Bir Efsanenin Doğuşu..O Bir İtalyan Aygırı...O'nun İsmi Rocky Balboa..Philadelphia'da Yaşayan Bir Boksörün Yükselişine Tanıklık Edin..spoiler: Apollo Creed'in Onu Keşfetmesiyle Başlayan Bu Serüvende Sürükleyici Bir Aksiyon Deneyimi Yaşayacaksınız.spoiler:
Rocky... İsmini çok duydum, herkes ne kadar iyi bir film olduğundan bahsediyordu. Yıllar önce arşivime indirmeme rağmen yeni izleme fırsatım oldu ve kendime kızdım. Ben, nedense ben de bilmiyorum, bir filmin türü bölümünde ''dövüş'' yazsını görünce filme karşı bir önyargım oluşuveriyor. Fakat Rocky, benim gibi önyargılı bir zihniniz varsa bütün önyargılarınızı silip atcak türde bir film. Bir boksörün biz insanların sandığının aksine asabi olduğu kadar sakin, kavgacı olduğu kadar romantik, vahşi olduğu kadar hayvansever olduğunu gösteriyor. Biz önyargılı insanların aklındaki boksör proflininden daha farklı bir profil bu... Serinin devam filmlerini izlemek için sabırsızlanıyorum.
Efsane serinin başlangıcı olan, zamanında 3 oscarlı müthiş bir film ? baştan sona sürükleyici bi o kadarda etkileyiciydi ? stallone karizması ve aksanıyla inanılmaz bi perfomans sergilemiş :D ? müzikleride efsane zaten :D ? Serinin en iyisi olmasada , izlenmesi gereken bir yapım ? 10/10 u hak ediyor ?
Rocky efsanesinin ilk filmini beğendim efsanenin doğuşunun ilk filmini izlemek beni mutlu etti....Diğer filmleri henüz izlemedim ama serinin o bir halkalarıda en az bu film kadar kalitelidir. En yakın sürede diğer Rocky filmlerinide izleyeceğim...
Etkileyici bir dram, sadece boks ile ilgili değil, sefalet ve hayat mücadelesi ile ilgili olarak da başarılı. Filmin şekildiği sahneler izleyiciyi ayrı bir psikolojiye büründürürken hikayenin ruhunu da anlamasını sağlıyor. Bunların yanında Rockynin geçmiş hayatı ve ailesi hakkında bir kesit de olsaymış senaryoda çok iyi olacakmış, bu bir eksik. Herkese tavsiye ediyorum.